Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

‘Ankara Büyükşehir Kapalı Kutu’

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, İstanbul'da ekonomi muhabirleriyle bir araya geldi. Seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri paylaşan Murat Karayalçın, sürekli tartışma konusu olan Ankara Büyükşehir'in borçlarına ilişkin "4.5 milyar TL borcu olduğunu biliyoruz" dedi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni 'kapalı

Taraf Gazetesi
‘Ankara Büyükşehir Kapalı Kutu’

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, İstanbul'da ekonomi muhabirleriyle bir araya geldi. Seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri paylaşan Murat Karayalçın, sürekli tartışma konusu olan Ankara Büyükşehir'in borçlarına ilişkin "4.5 milyar TL borcu olduğunu biliyoruz" dedi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni 'kapalı kutu' olarak nitelendirdi.

'Ben krediyi bulurum'

Dikmen ile Siteler arasında Metro yapmayı planladıklarını anlatan Karayalçın, kredilerinin kolay bulanabileceğini düşündüğünü söyledi. "Daha önce bu kredileri bulmuş biriyim" diyen Karayalçın, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hazine garantisi olmaksızın bu krediyi alabiliyorsa bu, güven veren yönetimin projesinin kredi bulabileceği anlamına gelmektedir" dedi.

Karayalçın, piyasalardaki sıkışıklığın hatırlatılarak kredinin nasıl temin edileceğine ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Doğrusu bizim metro için almış olduğumuz kredinin Melih Gökçek yönetimi tarafından geri ödenmemesi nedeniyle sorumlu tutulmamız ne ölçüde hakkaniyet kurallarına sığar bilmiyorum. Yani 1 milyar dolarlık kredi bulmuşuz, ben ayrılırken metroda yüzde 80 oranında gerçekleşme vardı. Ama Sayın Gökçek 'kredi benim kredim değil' diyerek bunu ödemedi. Bu, Türkiye Başbakanı’nın 'Atatürk Barajı'nın kredisini rahmetli Özal almıştı, ben bunu ödemem' demesi gibi bir şey. Böyle bir şey olur mu? Kızılırmak suyunun Ankara'ya taşınması için 1 milyar dolarlık bir harcama yapıldığı tahmin ediliyor, 700 milyon dolar kredi kullanmış Gökçek yönetimi. Ben geldiğimde 'Arkadaşlar kusura bakmayın, Gökçek almıştı bunu o ödesin' diyebilir miyim?"

Ankara'nın borcu 4.5 milyar lira

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni 'kapalı kutu' olarak nitelendiren Karayalçın, borcunun ise 4.5 milyar TL borcu olduğunu bildiklerini ifade ederken, ödeme sorunu çıktığında yeniden yapılandırma olabileceğine söyledi. Karayalçın, "Ama asla kabul edilemeyecek olan, 'ben bunu ödemiyorum' demektir. 'Ben bunu ödemiyorum' derseniz siz bir çizik yersiniz, 15 yılda da metro yapamazsınız. İstanbul Belediyesi gider Hazine garantisi olmaksızın metro kredisi alır, siz de metro yapamazsınız. Sonra 'Metroyu Ulaştırma Bakanlığı yapmalıdır' demek zorunda kalırsınız havlu atarsınız" diye konuştu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarına da değinen Murat Karayalçın, "20 yıl önce de söylendi. Tutmadı, ters tepti... Aynı yanıtın bu seçimde de verileceğini düşünüyorum" değerlendirmesi yaptı.

Seçilirse neler yapacak

Karayalçın, seçimden sonra 'İktisadi ve Toplumsal Konsey' adını verecekleri bir örgütlenmeye gideceklerini söyledi. Karayalçın, Mamak'ta bir üniversite kurulmasına önayak olacaklarını kaydetti. Karayalçın, 'Hemşehrilik Geliri' ve 'Kent İşçiliği' gibi sosyal projeleri de hayata geçireceklerini anlatırken, Hemşehrilik Geliri Projesi'ni sosyal devlet anlayışının gereği olarak hazırladıklarını ayda 600 TL'lik yaşam düzeyini Ankaralılara taahhüt etti. Kent İşçiliği Projesi'yle 25 bin kişiye iş imkânı yaratılmasının öngörüldüğünü belirten Karayalçın, iki proje için 500 milyon TL yatırım gerektiğini Ankara Büyükşehir’in de 5.5 milyar TL bütçesi olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-buyuksehir-kapali-kutu_66968.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!