Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Ankara Dünyanın En Pahalı Suyunu Kullanıyor"

Ateş, ODTÜ Sosyal Demokrasi Topluluğu'nun düzenlediği, ''Ankara'da ulaşım sorunu'' konulu etkinliğe katıldı. Yılmaz Ateş, kendisini dinleyen öğrencilere yönelik konuşmasında, 1994'te otobüslerde tam bilet ücretinin 4 bin lira, öğrenci bileti ücretinin ise 2 bin 500 lira olduğunu belirterek, 16 yılda bilet ücretlerinin 16 kat arttığını ileri sürdü.

Cumhuriyet Portal
''Ankara Dünyanın En Pahalı Suyunu Kullanıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ''Ankara dünyanın en pahalı suyunu, Türkiye'nin en pahalı ulaşımını ve Türkiye'nin en pahalı doğalgazını kullanıyor'' dedi. Ateş, ODTÜ Sosyal Demokrasi Topluluğu'nun düzenlediği, ''Ankara'da ulaşım sorunu'' konulu etkinliğe katıldı. Yılmaz Ateş, kendisini dinleyen öğrencilere yönelik konuşmasında, 1994'te otobüslerde tam bilet ücretinin 4 bin lira, öğrenci bileti ücretinin ise 2 bin 500 lira olduğunu belirterek, 16 yılda bilet ücretlerinin 16 kat arttığını ileri sürdü.

Türkiye'nin en pahalı ulaşımının Ankara'da olduğunu ifade eden Ateş, bunda akaryakıt fiyatlarının da etkisi bulunduğunu dile getirdi. Ateş, AKP iktidara geldiğinde benzinin litresinin 1 lira 55 kuruş olduğunu, şimdi ise 3 lira 85 kuruş civarında bulunduğunu belirtti. Benzin fiyatının aslında 92 kuruş olduğunu dile getiren Ateş, geri kalan paranın ise vergiye verildiğini kaydetti.

Raylı sistemin önemine değinen Ateş, Ankara'da her yıl 5 kilometrelik raylı sistem yapılması gerekirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yönetiminde 16 yılda bir metrekare raylı sistem döşenmediğini savundu.

Ateş, Sincan-Batıkent, Tandoğan-Keçiören, Çayyolu-Kızılay gibi çalışmaları devam eden metro inşaatlarının da yakında bitirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yılmaz Ateş, metronun yüzde 70 işinin teknik ve elektronik olduğunu, inşaat aşamasının ise bu işin yüzde 30'unu oluşturduğunu anlattı.

Gökçek yönetimiyle 16 yılda 90 milyar doların üzerinde bir bütçe kullanıldığını öne süren Ateş, bunun sadece yüzde birinin harcanmasıyla metronun hizmete girmiş olabileceğini kaydetti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş, ''Ankara dünyanın en pahalı suyunu, Türkiye'nin en pahalı ulaşımını ve Türkiye'nin en pahalı doğalgazını kullanıyor'' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-dunyanin-en-pahali-suyunu-kullaniyor_78196.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!