Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara Garı Yerleşkesi, Medipol Üniversitesi’ne mi Verildi?

Gar alanına kurulacak üniversite hastanesinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurduğu Medipol Üniversitesi’ne verileceği iddia ediliyor.

yapi.com.tr
Ankara Garı Yerleşkesi, Medipol Üniversitesi’ne mi Verildi?

Ankara Garı yerleşkesinin 49 bin 267 metrekarelik arazisinin üzerindeki taşınmazlarla birlikte önce Maliye Bakanlığı’na daha sonra yeni kurulan Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne devredileceği açıklandı. Ancak önceki hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yayımlananan plan değişikliğiyle Hazine’ye devredilen Ankara Gar yerleşkesi alanı, özel üniversite olarak ilan edildi.

Cumhuriyet’in haberine göre; Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan alanın, yeni kurulacak Medipol Üniversitesi’ne verileceğini iddia etti. Medipol Üniversitesi’nin kurucuları arasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bulunuyor.  

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) yaşananlara tepki gösterdi. Gar çevresinde 1,5 -2 kilometre uzaklıkta 10 hastane olduğunu belirten Candan, bölgenin bir hastaneye ya da tıp fakültesine ihtiyacı olmadığını söyledi. Hükümetin birçok hastaneyi Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri’ne taşıyarak hastane ihtiyacını yok saydığını anımsatan Candan, “Bu ihtiyaçlar demek ki kişisel beklentiler ve başka tür ilişkiler üzerinden şekillenen ihtiyaçlar. Eğer bu alan Sağlık Bakanı’nın üniversitesine verilmiş ise vahim bir durum. Plan notları bu bakış açısını güçlendiriyor” diye konuştu.

Medipol Üniversitesi’ne verileceğini iddia edilen alanın içerisindeki 13 tescilli yapının da vakfa teslim edileceğini vurgulayan Candan, “Ankara Gar Yerleşkesi’nin varlığı mekansal olarak ordan şekillenen ve kendisini merkeze koyan Cumhuriyet ideolojisinin kalbi konumundaydı. Proje Ankara’yı içinden çıkılamaz bir trafik organizasyonuyla da başbaşa bırakacak” dedi. İmar planında 2500 metrekarelik genişletilebilir ibadet alanıyla, 23-24 bin metrekarelik bir ticaret alanı yer aldığını da belirten Candan, şehircilik esaslarına ve kamu yararına aykırı olduğu için plana karşı dava açacaklarını söyledi.

BTS Başkanı İsmail Özdemir de, “Bu Kayseri ve İstanbul garlarında da böyle olmuştu. Kayseri’de dava açtık ve hukuki yoldan bunun kazanımını sağladık. Mücadelemizle bu yanlıştan geri döndüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Ankara Gar Yerleşkesi’nin Medipol Üniversitesi’ne verileceği yönündeki iddialara ilişkin Bakanlık ile ilgisi olmadığını belirttiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-gari-yerleskesi-medipol-universitesine-mi-verildi_167321.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!