Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara Hayvanat Bahçesi Taşınıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin kabul ettiği Atatürk Orman Çiftliği Planı’na göre, Celal Bayar Bulvarı’ndan zırhlı birliklere kadar 40 metre genişliğinde, Demetevler’den AŞTİ’ye kadar 25 metre genişliğinde yollar da açılacak.

Hürriyet ANKARA



b>Hayvanat Bahçesi, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) Çimento Fabrikasının bulunduğu verimsiz tarım alanına taşınacak. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin kabul ettiği Atatürk Orman Çiftliği Planı’na göre, Celal Bayar Bulvarı’ndan zırhlı birliklere kadar 40 metre genişliğinde, Demetevler’den AŞTİ’ye kadar 25 metre genişliğinde yollar da açılacak.

Oy çokluğu ile onaylandı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığında yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AOÇ planının ele alındığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, plan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geldiği şekliyle oy çokluğuyla onaylandı. AOÇ arazisinin ilk kez plana kavuştuğu ve böylece tanımsız alan kalmadığı bildirilen açıklamada, AOÇ ile ilgili plan yapma yetkisinin yasayla Büyükşehir Belediyesi’ne bırakılmasının ardından çiftlik arazisinin üst ölçekli 1/25 bin ve koruma amaçlı 1/10 bin ölçekli planlarının yapıldığı belirtildi. Planlar yapılırken, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Atatürk Orman Çiftliği Yönetimi ile koordineli çalışıldığı, hazırlanan planların Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna sunulduğu ve kurulun onayının ardından Belediye Meclisine taşındığı vurgulandı.

Ankara çayı rehabilete edilecek
Plana göre, AOÇ içindeki hobi bahçeleri kaldırılacak. Ankara Çayı’nın rehabilite edileceği belirtilen planda, çayın etrafının bölge parkı olarak düzenleneceği bildirildi. Melih Gökçek, 5 yılda tamamlamayı hedefledikleri projenin hayvanat bahçesi ile 300 milyon dolara mal olmasının beklendiğini belirtti. Gökçek, AOÇ ve Tarım Bakanlığı ile sözleşme yapıldıktan sonra proje çizdireceklerini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-hayvanat-bahcesi-tasiniyor_50851.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!