Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara Kalesi Tatil Köyü Oluyor

Ankara Valiliği’nin düzenlediği “1. Ankara Turizm ve Tanıtma Konseyi Toplantısı”nda kentin turizmini canlandıracak kararlar alındı. Toplantıda Ankara Kalesi’nden AOÇ’ye, Jeopark’tan raylı sisteme kadar birçok konuda çalışma yapılması kararı alınırken turizm konusu üzerinde dikkatle duruldu.

Cumhuriyet Ankara
4 Ankara Kalesi Tatil Köyü Oluyor

Ankara Valiliği’nin düzenlediği “1. Ankara Turizm ve Tanıtma Konseyi Toplantısı”nda kentin turizmini canlandıracak kararlar alındı. Toplantıda Ankara Kalesi’nden AOÇ’ye, Jeopark’tan raylı sisteme kadar birçok konuda çalışma yapılması kararı alınırken turizm konusu üzerinde dikkatle duruldu.

“Turizmde Ankara’yı nasıl dünya kenti, marka kent yapabiliriz?” sorusuna yanıt bulmak için 19 Temmuz’da yapılan toplantının sonuç raporu hazırlandı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar başta olmak üzere üniversite rektörleri, kamu kurum temsilcileri, Anakent Belediye Başkanlığı yetkililerinin katıldığı büyük toplantıdan şu sonuçlar çıktı:

Başkentteki meydan eksikliği: Başkentler meydanlarıyla anılır. Bugün Ankara’da meydanların sadece adları kalmış, fiziksel olarak kalmamıştır. Meydanlar yeniden eski haline getirilebilir.

Uluslararası uçuşlar: Havayolu şirketleri ile görüşmeler yapılarak, uluslararası uçak seferlerinin Ankara Esenboğa Havalimanı üzerinden yapılması sağlanılmaya çalışılmalıdır.

Ankara Bağ Evleri: Başkentin kimliklerinden birisi de “Ankara Bağ Evleri”. Bunların konuması ve yaşatılması gerekir. Bu amaçla Bağ Evleri’nin, büyükelçilikler, ateşelikler, yabancı devlet temsilcilikleri, fahri konosolosluklara tanıtımı ile başlanabilir.

Nallıhan Kuş Cenneti: Sarıyar Barajı’nın bulunduğu Sakarya Nehri yatağı çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapar, sazlıklarda kuş yuvaları ve yumurtlama alanları geniş yer kaplar. Sarıyar Barajı Gölü Havzası’nda Davutoğlan Köyü civarındaki sulak alan Nallıhan Kuş Cenneti’nde 168 çeşit kuş yaşamaktadır. Bu bölgedeki kuş rotaları değerlendirilmeli ve kuş gözlem günleri düzenlenmeli.

Raylı sistem: Başkentin ulaşımı raylı sisteme dayandırılmalı ve ulaşım sorunu iki sene içerisinde çözümlenmeli.

Tanıtım filmi: Ankara’nın tüm güzelliklerinin yer aldığı bir tanıtım filmi hazırlanacak.

Kamping: Başkentin bir kamping alanı yok. Ankara ve civarında kamping alanları tahsisi yapılmalı. Yıllık 100 bin karavan konaklama hedefi hayata geçirilmeli. İpekyolu Projesi kamp-karavan turizmi için tahsis edilmeli.

AOÇ: Hayvanat Bahçesi bakımsız ve kaderine terk edilmiş halde. Turistlerin gözünde kötü intiba bırakıyor. Başkenti marka kent yapmak için Ankara’nın sembollerinden Ankara keçisinin üretimi yapılan çiftlikler kurulmalı, bu çiftliklerde keçi sütünden çeşitli süt ürünleri ve “Ankara Sof”unun üretimi yapılmalı. Bir açık hava müzesi gibi ziyaretçiler gelmeli.

Ankara tavşanı: Ankara tavşanına gerekli ilgi gösterilmemiştir. Ankara’yı marka kent yapabilecek bu özelliği yaşatabilmek için üretim çiftlikleri kurulmalıdır. Bu kapsamda Ankara kedisinin sembol olarak yerinin alması için de üretim çiftliği kurulmalı.

Sevgi Çiçeği minyatürleri: Sevgi Çiçegi sadece Gölbaşı’nda ilkbaharda açar. Bölgeye özgü bir çiçektir. Bu çiçeğin minyatürleri yapılarak hediyelik eşya olarak pazarlanmalı.

Jeopark: Kızılcahamam-Çamlıdere Jeopark ve Jeoturizm potansiyeli harekete geçirilmeli.

Ankara Kalesi: Termal turizm 12 aya yayılmalıdır. Termal ilçelerimizin ulaşım sorunları bir an önce giderilmeli. İlçe yolları bakımlı ve duble yol seviyesine çıkarılmalı. Özel terminaller yapılmalı. Turizm danışma büroları güler yüzlü, yabancı dil bilen personel destekli olarak daha aktif hale getirilmeli. Kale içindeki binalar restore edilmeli, tarihi Ankara evleri turizme kazandırılmalı, bina sahipleri özendirilmeli. Kaleye ulaşım, teleferik, raylı sistem veya asansör gibi sistemlerle kolaylaştırılmalı. Kaleye çıkan yollar otopark olarak kullanılmaktan men edilmeli. Kale tatil köyü haline getirilmeli, butik oteller oluşturulmalı.

- “Atatürk Dünya Barış Köyü Projesi”nin hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunulmalı.

- Çubuk çayı, Hatip çayı, İmrahor deresini kurtarmaya yönelik çalışmalara destek verilmeli.

ETİKETLER: kent koruma
http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-kalesi-tatil-koyu-oluyor_83080.html

Read Comment Section
4 Yorum Yorum Yaz
  • İstanbul için de benzer bir çalışma yapılması gerekir, asıl kullanamadığımız potansiyel şehrimiz İstanbul. YANITLA
  • Ankara'nın daha nice parklara ve yeşil alanlara ihtiyacı vardır. YANITLA
  • Ankara halen 4,5 - 5 milyon nufusa sahip bir başkent olmasına rağmen yeterli bir opera ve konser binasına sahip değildir. Untmayalım Cumhuriyet devrinin ilk sanatçıları Ankara Konservatuarından mezun olmuşlar ve Türkiye'yi dış dünyada ŞEREFLE TEMSİL ETMİŞLERDİR. Mimar gönül Zeren YANITLA
  • Ankara Valiliği'nce düzenlendiği belirtilen '1. Ankara Turizm ve Tanıtma Konseyi Toplantısı' bitiminde (Belediye yetkililerinin de huzurunda) hazırlanan 'Sonuç Raporu'nda dile getirilen tespitler, Ankara kentlileri ve uzmanları için, sürpriz sayılmasa da, traji-komiktir... Bunun sebebi de, 4. dönemdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürütmekte olan İ. Melih Gökçek'in iddia ettiğinin tersine (ve ne yazık ki Avrupa Konseyi'nden alınmış olsa da, uzmanlık çerçevesinde bakıldığında çok da inandırıcı olmayan), 2009 yılında ('geçmiş 8 senelik icraattan sonra' denilerek) verilen 'Avrupa Diploması - Avrupa Şeref Bayrağı - Avrupa Şeref Plaketi - (ve son aşama olarak (!)) Avrupa Ödülü'ne rağmen, Ankara şehrinin gelmiş bulunduğu şehircilik seviyesinin, hâlâ daha tavşanı, kedisi, sevgi çiçeği, dere ve çayları ve keçisi gibi tanıtıcı potansiyele de sahip 'marka varlıkları'na sahip çıkamamış bir başkentlik' konumudur... Ve bu durum, başkentin asıl mimarı Atatürk'e ve O'nun mirasına yeterince saygı gösterememişlikle eş-anlamlıdır... Dr. Özer Bostanoğlu YANITLA
4 yorumdan 4 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!