Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara Oteli Rixos Oluyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, yıllarca Meclis’e yakınlığı nedeniyle siyasi kulislere ev sahipliği yapan Ankara Oteli’ni aldı. Otellerinde Erdoğan Ailesi’ni, kendisine ait yatta ise en son Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ağırlayan Tamince’nin, otelin şimdiki sahibi Çelikler Holding yetkilileriyle

Vatan Gazetesi
2 Ankara Oteli Rixos Oluyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, yıllarca Meclis’e yakınlığı nedeniyle siyasi kulislere ev sahipliği yapan Ankara Oteli’ni aldı. Otellerinde Erdoğan Ailesi’ni, kendisine ait yatta ise en son Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ağırlayan Tamince’nin, otelin şimdiki sahibi Çelikler Holding yetkilileriyle işletme konusunda el sıkıştığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde imzaların atılmasından sonra otel Rixos adını alacak.

TBMM’nin karşısında bulunan beş yıldızlı otel, uzun bir süredir düzenleme çalışmaları nedeniyle hizmet vermiyordu. Toplam 57 bin 192 metrekare alana sahip otel, 2 bin 360 metrekare lobisi ve 4 bin 255 metrekare açık terasıyla müşterilerine hizmet vermeye hazırlanıyor. Otelin yeni düzenlemesi ise şu ana kadar mal sahibi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Tahir Çelik tarafından, geniş bir teknik kadro yönetiminde Çelikler Holding Anonim Şirketi tarafından gerçekleştiriliyor.

Ankara’nın simgeleri arasında gösterilen Büyük Ankara Oteli, İsviçreli Mimar Marc Saugey ile yardımcı mimar Yüksel Okan’ın eseri olarak 1966 yılında yapıldı. 1986 yılında Hilton Oteli yapılana kadar da Ankara’nın tek beş yıldızlı oteli statüsünü korudu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-oteli-rixos-oluyor_64883.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • yapılana kadar diyor zaten... YANITLA
  • hilton 1986'da açılmadı ki ???? YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!