Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara Yarışa Hazırlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, daha önce yapılmasına sıcak baktığı yarış pisti için çalışmalar hızlandırıldı. Bu amaçla Büyükşehir belediye meclisine taşınan pist yapımı da mecliste kabul edildi. Pist, Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde ve Saray bölgesinde yaklaşık 575-600 dönümlük arazi üzerinde yapılacak.

NTV
Ankara Yarışa Hazırlanıyor

Ankara'ya çok amaçlı uluslararası organizasyonların yapılabileceği yarış pisti yapımı için Büyükşehir belediye meclisi onay verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, daha önce yapılmasına sıcak baktığı yarış pisti için çalışmalar hızlandırıldı. Bu amaçla Büyükşehir belediye meclisine taşınan pist yapımı da mecliste kabul edildi. Pist, Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde ve Saray bölgesinde yaklaşık 575-600 dönümlük arazi üzerinde yapılacak.
       
Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, pist yapımı için olumlu ilerlemelerin kaydedildiğini söyledi.
       
İstanbul Parkı kullanamadıklarını ve buna karşılık Ankara'da çok amaçlı bir pist yapılacağını anlatan Memnun, şöyle konuştu:
        
''Ankara Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı (A) lisansına sahip bir pist yaptıracak. Meclis onay verdi. (A) lisansı alabilmesi için en az 3600 metrelik bir piste ve uygun bir padok alanına ihtiyaç olacak. Bunun dışındaki tribün ve diğer çalışmalar seyirci talebine gören kısım kısım yapılabilecek. Pistin yaklaşık 575-600 dönümlük bir arazi üzerinde yapılması öngörülüyor. Kompleks biçiminde yapılacak tesiste formula ve motor yarışlarının yanı sıra bisiklet, motokros, kokart, tırmanma gibi yarışmalar da yapılabilecek. Ayrıca piknik alanları gibi sosyal amaçlı alanlar da olacak. İnsanların stres atabileceği bir tesis inşa edilecek.''
        
Sokaklardaki hız tutkusu

Pist yapımı için daha önce belediyeden bir ekip ile İtalya'ya Kenan Sofuoğlu'nun yarıştığı pisti incelemeye gittiklerini de anımsatan Memnun, ''Sayın Gökçek'in amacı sadece motor yarışlarının yapılması değil. Uluslararası organizasyonların yapılabileceği bir kompleks düşünüyor. Sokaklardaki yollarda hız tutkusu gidermek isteyenler bunu tesislerde yapacak. Trafikte ise aracını kurallara göre kullanacak'' diye konuştu.
        
Ayrıca Süleyman Memnun, pistle ilgili olarak 2010 yılında gözle görülür çalışmaların yapılabileceğini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-yarisa-hazirlaniyor_74874.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!