Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara’da 17 Bina Güvenlik Gerekçesiyle Tek Tek Yıkıldı

Ankara Valiliği, “kentsel dönüşüm” çerçevesinde yıkmak istediği ve esnafla mahkemelik olduğu binaları yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemeden “güvenlik” gerekçesiyle yıktırdı

yapi.com.tr
Ankara’da 17 Bina Güvenlik Gerekçesiyle Tek Tek Yıkıldı

Birgün Gazetesi'nden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, geçen haftalarda “kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması” bahanesiyle Malazgirt Bulvarı’nda “bina yıkan” Ankara Valiliği, yine aynı gerekçeyle bu kez Ulus’ta 17 binayı yerle bir etti.

Gerekçe ‘kamu düzeni ve esenliği’

Ankara Valisi Ercan Topaca, 24 Şubat’ta OHAL’i gerekçe göstererek yıkım kararı çıkarttı. Karar yazısında, “Kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması amacıyla, belirtilen alanda tehlike arz eden binaların 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 9/f ve 11. Maddeleri gereğince Ankara Büyükşehir Belediyesince ivedi olarak yıkımlarının sağlanması…” denildi. Valilik kararının ardından hafta sonu Kılıçlı ve Telgraf Sokak’a Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait yıkım ekipleri ile çok sayıda polis ekibi geldi. Binaların yıkılacağını belirten ekiplere tepki gösteren Ulus esnafı, yargı sürecinin devam ettiğini ve yargıdan çıkacak kararın beklenmesini istedi. Valiliğin “OHAL” kararını gösteren yıkım ekipleri ise 17 binayı tek tek yıktı. Yıkım sırasında bir esnaf kendisini dükkânına zincirle bağlarken, polis demir makasla zincirleri kırarak esnafı binadan çıkarttı.

‘Tapulu malımızı elimizden aldılar’

Mahkeme süreci devam ettiği için yıkıma hazırlanmadıklarını belirten kıraathane esnafı Y.Y. ise, “Bizim tapulu malımızı elimizden aldılar. Gerekçeye ilk başta inanmak istemedik. ‘OHAL kararı ile binanızı yıkacağız’ demek ne demek? Ne ilgisi var OHAL ile bizim binalarımızın? Bunu bir kişi bile açıklayamıyor. Böyle karar olmaz olsun” diye konuştu.

“OHAL’in tadını aldılar”

Erdoğan’ın ve AKP’nin OHAL’i “kısa bir süre için” diyerek çıkarttığını ancak birçok konuda mahkemeye ve yasalara gerek duyulmadığı için bu uygulamanın tadına vardıklarını ifade eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Vatandaşın malını dahi kolayca gasp edebildiklerini gördükleri için bu uygulamadan vazgeçemiyorlar. Orada çok değerli araziler var. Bu bölgeyi çok fazla isteyen bir de belediye var. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda skandalın boyutları daha kolay açığa çıkabilir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarada-17-bina-guvenlik-gerekcesiyle-tek-tek-yikildi_156778.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!