Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'da İkinci Deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre, Ankara Bala’da saat 01.47’de 5.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Milliyet Gazetesi



nkara Bala‘da 5.5 şiddetinde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre, Ankara Bala’da saat 01.47’de 5.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Deprem, özellikle Çankaya, Sincan, Gölbaşı ilçelerinde kuvvetli biçimde hissedilirken, çevre iller de depremden etkilendi.

Ankara Bala’da, saat 00:26’da da 2.9 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti.

Bala Belediye Başkanı Gürüz " Korkulacak birşey yok"
Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, "Korkulacak birşey yok. İlçede herşey normal" dedi.

İbrahim Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede meydana gelen depremin ardından belediye ekiplerinin genel bir tarama yaptıklarını, ilk belirlemelere göre büyük çaplı hasar ve can kaybının olmadığının belirlendiğini söyledi.

Gürbüz, Afşar beldesi ve köylerden de herşeyin normal olduğuna dair bilgi aldıklarını kaydetti. Gürbüz, depremin hemen ardından Kızılay ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinin ilçe merkezine geldiklerini bildirdi.

Merkez üssü Bala olan depremler, bir süreden beri devam ediyor. Kurban Bayramı'nın ilk günü de saat 11.48'de 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bugün meydana gelen ve 5,5 büyüklüğünde ölçülen depremden önce de saat 00.26'da 2,9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

9 tane artçı deprem meydana geldi

Başkentte meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından 3.7 büyüklüğünde orta şiddette bir deprem daha kaydedildi.

AA muhabirinin Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden aldığı bilgiye göre, saat 01.55'te merkez üssü Ankara'nın Bala ilçesi olan 3.7 büyüklüğünde orta şiddette bir deprem daha kaydedildiği bildirildi.

Alınan bilgide, 01.47'den itibaren yaklaşık yarım saat içinde toplam 9 tane artçı deprem meydana geldiği ifade edildi.

Öte yandan, saat 01.47'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin, gözlemsel şiddet skalasında "şiddetli" grubunda yer aldığı bildirildi.

Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığında kriz masası oluşturuldu
Ankara'nın Bala ilçesindeki depremin ardından bölgeye gelen Ankara Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığında kriz masası değerlendirme toplantısı yapıldı.

Celal Ulusoy, Bala Emniyet Müdürlüğü'nde, Bala Kaymakamı Mustafa Kamuran Ballı ve Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ile kriz merkezi toplantısına katıldı. Toplantıda, depremin ardından çevre köy ve kasabalardaki durumla ilgili değerlendirme yapan Ulusoy, jandarma ve sivil savunma birliklerinin hasar tespiti yapması için talimat verdi.

Toplantıya, AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı da katıldı. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Ulusoy, ilk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybının olmadığını vurgulayarak, 20 Aralık'taki depremde ağır hasar görmüş birkaç ev ile ahırın duvarlarında çökme yaşandığını kaydetti.

Ulusoy, depremin hemen ardından sivil savunma arama-kurtarma birliğinden bir ekip ile Kızılay yetkililerinin bölgeye ulaştığını ve hasar tespiti ile ilgili köylerde çalışma yaptıklarını söyledi.

Ulusoy, "Herhangi bir tereddüte mahal vermemek için buradayız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" diye konuştu. AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca ise devletin tüm yetkili birimlerinin deprem bölgesinde olduğunu kaydederek, kısa sürede hepsinin bölgeye ulaştığını anlattı.

Koca, bu depremin ardından daha önceki depremde, yapılarda meydana gelen çatlakların daha da belirginleştiğini ifade ederek, yetkililerle yerleşim birimlerinde incelemelerde bulunacaklarını anlattı ve vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemeleri gerektiğini kaydetti. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ise Ankara ve Bala halkına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Vatandaşların çok fazla tedirginlik yaşamasına gerek olmadığını ifade eden Küçükali, Türk Kızılayı'nın, evlerine girmeyen vatandaşlara battaniye dağıttığını bildirdi. Küçükali, seyyar ekiplerin de çay ve çorba dağıtımına başlayacaklarını belirterek, depremde can kaybı olmamasından dolayı mutlu olduklarını vurguladı. Toplantıya katılan yetkililer, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Afşar beldesine gittiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarada-ikinci-deprem_58317.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!