Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara’da Metruk Yapılar Yıkılıyor

Yenimahalle Belediyesi, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk yapıları yıkarak çirkin görüntülerin önüne geçiyor.

yapi.com.tr
Ankara’da Metruk Yapılar Yıkılıyor

Çalışmalar kapsamında; Karşıyaka Mahallesi Şehit Harun Parlak Caddesi üzerinde bulunan 10 adet yapı belediye ekipleri tarafından kontrollü şekilde yıkılarak kaldırıldı. Yenimahalle Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı yıkım ekipler Cadde üzerinde bulunan ve yolu daraltan yapıların yıkımının ardından bölgede çevre düzenlemesi yapılacağı bilgisini verdi.

Hürriyet’te yer alan habere göre; imar mevzuatına aykırı ve metruk durumdaki yapılara göz yumulmayacağını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İlçemizde planlı ve sağlıklı yapılaşmaya önem veriyoruz. Kaçak yapılar için yasaları işletmeye devam edeceğiz. 2018 yılında 384 adet, 2019 yılında da 471 adet metruk yapıyı yıkarak imar planlarına uygun hale getirdik. Özellikle Demetevler, Karşıyaka bu bölgeler ilçemizde trafik yoğunluğunun da ekstra fazla olduğu yerler. Dolayısıyla trafiği de rahatlatmak adına bu çalışmaları yapmak zorundayız” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarada-metruk-yapilar-yikiliyor_175461.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!