Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Trafik Makyajla Çözülmez

Ankara'da Ulaşımda Yaşanan Sıkıntılara Tepki

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu, vatandaşı, ''yolların tadına bakarak tuz kontrolü yapmaya çağıran yönetim anlayışını'' istifa etmeye çağırdı.

yapi.com.tr / AA
Ankara'da Ulaşımda Yaşanan Sıkıntılara Tepki

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu, vatandaşı, ''yolların tadına bakarak tuz kontrolü yapmaya çağıran yönetim anlayışını'' istifa etmeye çağırdı. TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, günlerdir beklenen soğuk ve kar Ankara'ya ulaştığında, yollardaki kazalar ve kilitlenen trafiğin sorumlusu olarak eski lastikle trafiğe çıkan vatandaşların suçlu ilan edildiği ve 17 yıldır böyle bir kar yağışı olmadığı söylenerek kente karşı olan sorumlulukların doğa koşullarına havale edildiği belirtildi. Büyükşehir yetkililerinin, bir yandan çok fazla sokak ve cadde olduğunu, hepsine yetişmenin mümkün olmadığını söylediği ifade edilen açıklamada, ''Diğer yandan bu durumdan yakınanlara sosyal paylaşım sitesi üzerinden, 'yollar tuzlandı istersen tadına bak' diyerek gayri ciddilikte sınır tanımadıklarını göstermektedirler'' denildi.

Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, göreve geldiğinden bu yana ne köklü bir altyapı yatırımı yaptığı ne de gittikçe daha vahim hale gelen toplu taşıma konusunda bir adım attığı savunularak, çağdaş normlara uygun kentlerde bulunan, küçük kar küreme ve toplama araçları almak, alkol bazlı buzlanma önleyiciler gibi teknolojik uygulamaları gerçekleştirmek için 17 yıllık yönetim döneminde hiçbir çalışma yapmadığı öne sürüldü. Dört milyonu aşkın nüfusu ile ülkenin ikinci büyük kentinde yalnız kar engeli ile değil, zaman zaman sellerle ve kuraklıklarla da karşılaşıldığı hatırlatılan açıklamada, şöyle devam edildi:

''Bu tarz bir yönetimin elinde daha büyük felaketlerle karşılaşma olasılığımızın arttığını hayat bize göstermektedir. Bu büyüklükte bir kentin geleceği, meteorolojinin günler öncesinden haber verdiği bir afet durumunda, geçmişi yüzlerce sorumsuzluk örneğiyle dolu bir belediye başkanının iradesine bırakılamaz. Vatandaşı, yolların tadına bakarak tuz kontrolü yapmaya çağıran yönetim anlayışını bir an önce istifa etmeye çağırıyoruz.''

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarada-ulasimda-yasanan-sikintilara-tepki_86235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!