Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Ankara’daki Ucubelere de Kükreyin’

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Kars’taki insanlık anıtına tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, Ankara’daki aksaklıkları da görmeye çağırdı. Erçelebi, “Haydi Sayın Başbakan, bir de Ankara için kükreyin de şu ucubelerden bizi kurtarın” diye konuştu.

Cumhuriyet Ankara
1 ‘Ankara’daki Ucubelere de Kükreyin’

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Kars’taki insanlık anıtına tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, Ankara’daki aksaklıkları da görmeye çağırdı. Erçelebi, “Haydi Sayın Başbakan, bir de Ankara için kükreyin de şu ucubelerden bizi kurtarın” diye konuştu. Erçelebi, Cumhuriyet Ankara’ya yaptığı değerlendirmede, başkentte uzun süredir kent yaşamını engelleyen birçok “ucube” olduğunu dile getirdi. Erdoğan’ın Kars’taki insanlık anıtına “ucube” diyerek sanata verdiği önemi ortaya koyduğunu anlatan Erçelebi, “Kars’taki ‘ucube’yi gören gözleriniz, yaşadığınız başkentteki ucubeleri neden görmüyor? Meclis ile AKP Genel Merkezi’ne gidip gelirken sürekli önünden geçtiğiniz gerçek ucube olan Armada’nın karşısındaki yeşil demir yığını ucube değil de nedir? Bu ucube kimindir? Ne için inşa ediliyor? Trafiği aksatacak kadar yola sarkan ve korku filmlerini anımsatan bu ucube için neden bir şey yapılmıyor?” sorularını yöneltti.

Ankara’daki diğer yanlış uygulamalara da dikkat çeken Erçelebi şu değerlendirmeyi yaptı:

“Milli Kütüphane’nin önünde kapkara bir şekilde yükselen, ‘Gökkuşağı Parkı’ adı verilen ancak ‘gökkuşağı’ ile alakası olmayan şehrin göbeğindeki beton yığını ucube değil de nedir? Başkentin ‘utanç anıtları’ haline gelen metro enkazları ucube değil de nedir? Sayın Başbakan ‘Gözü olan herkes güzelle çirkini, estetikle ucubeyi birbirinden ayırır’ diyorsunuz. Kars’a gider gitmez ‘ucube’ görüyorsunuz da her gün önünden geçtiğiniz bu ucubeleri neden görmüyorsunuz? Yoksa bunlar sizin gözünüzde gerçek bir sanat eseri mi? Yoksa gücünüz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetmiyor mu?”

Kars’taki heykelin AKP iktidarı döneminde AKP’li belediye başkanı tarafından başlatıldığına dikkat çeken Erçelebi, “2006’da sanat eseri olan heykel, bugün ne oldu da ucube oldu? Haydi Sayın Başbakan, bir de Ankara için kükreyin de şu ucubelerden kurtarın bizi” diye konuştu.

Demir kafes

Anakent Belediyesi’nce yapımına 2006 yılında başlandı ve inşaatı 4 yıldır “kaynak yetersizliği” nedeniyle bitirilemiyor. Söğütözü Kongre ve Ticaret merkezi adıyla inşa edilmeye başlanan ancak Ankaralıların “Demir Kafes” olarak adlandırdıkları yapı hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de yolu daraltıyor. İnşaat, yağmurlu havalarda çevreye saçtığı çamurlarla da yaya trafiğini olumsuz etkiliyor.

Geçtiğimiz yıl CHP Gençlik Kolları’nın binaya astığı “Gökçek bu ne?” yazılı pankart kısa sürede indirildi. Ancak durmuş yatırımın sonunun ne olacağı, ne zaman bitirileceği ise bilinmiyor. Demir Kafes’in bulunduğu ve Armada Alışveriş Merkezi’nin tam karşısına gelen bölge aslında Atatürk Orman Çiftliği içinde yer alıyor.



MEB önündeki metro inşaatı

Ankara’da yapımı planlanan metro güzergahlarında sık rastlanan istasyon inşaatlarının en büyüğü Bakanlıklar’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın önünde bulunuyor. İnşaat 2002 yılında başladı ve Atatürk’ün İlköğretmen Anıtı da inşaat alanında mahsur kalmış durumda. İnşaattaki dev vinç uzun süredir bölgede duruyor ve ne zaman kaldırılacağı belli değil. İnşaat, yaya kaldırımını ve yolu daraltarak trafiği yavaşlatıyor, görüntü kirliliği oluşturuyor.

Yarım kalan ve trafiğin akışını engelleyen metro istasyonlarından biri de Keçiören güzergahına giden hat için Mevki Hastanesi bölgesinde yapılan istasyon. İstasyonda hiçbir çalışma belirtisi görünmüyor. Yaz aylarında bir işlem yapılmayan istasyon inşaatının içinde ağaçların boy attığı tespit edilmişti.

‘Gökkuşağı’

Milli Kütüphane ile Enerji Bakanlığı arasındaki yolun alta indirilmesi ile üzerinde kalan alanda tamamen betondan oluşan binalar yapıldı. Gösterişli bir törenle açılışı yapılan dükkanlar atıl durumda. Esnafın rağbet etmemesi üzerine kiraya verilemeyen dükkanların bulunduğu bölge için otopark alanı olarak kullanılması yönündeki öneriler de dikkate alınmadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaradaki-ucubelere-de-kukreyin_85268.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • ÇANKAYADAKİ HATTATIN UCUBE GÖKDELEN OTELİNE OLACAK. SEYMENLER PARKININ ALTINDAKİ YAPILAR NE OLACAK? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!