Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankaralı İzleniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS), Ankara’da 513 ayrı noktadan bin 400 kamerayla gözetleme yapıyor. Kameralar, bankta oturan bir kişinin açtığı kitabın satırlarının okunmasını sağlayacak kadar yüksek çözünürlüklü ve 360 derece çevresinde dönebiliyor.

Cumhuriyet Ankara
Ankaralı İzleniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS), Ankara’da 513 ayrı noktadan bin 400 kamerayla gözetleme yapıyor. Kameralar, bankta oturan bir kişinin açtığı kitabın satırlarının okunmasını sağlayacak kadar yüksek çözünürlüklü ve 360 derece çevresinde dönebiliyor.

Ankara’da asayiş ve trafiği izlemek için oluşturulan KGYS, Başbakan Erdoğan tarafından Aralık ayının başında hizmete açıldı. Edinilen bilgiye göre Ankara’nın 513 noktasında bin 400 kamerayla izleme yapılıyor. Kameraların çözünürlükleri oldukça yüksek. Çok net ve ayrıntılı görüntü çekebilen kameralardan 298’i kendi etraflarında 360 derece dönüp çekim yapabiliyor. Parkta oturan ve kitap okuyan bir kişinin kitabındaki satırları kamera aracılığıyla okumak da olanaklı. Özellikle Ankara’nın merkezi bölgelerinde çok sayıda kamera, hem trafiği hem de insanları gözetliyor. Trafik suçlarında cezai işlemin uygulanmasının ardından olası itirazlara karşı depolanan görüntülerden fotoğraf ve 12 saniyelik görüntülerin kanıt olarak kullanılması da yasal çerçeve içinde bulunuyor.

Sistem, “Ankara polisinin sevk ve idaresinin dijital ortamda tek bir merkezden yapılmasını” amaçlıyor, verilerin tek bir veritabanında toplanmasını ve bu verilere dayanarak güvenlik planlamaları yapılmasını hedefliyor.

Kameralar, trafiği de engelliyor

Kameralar, kent içi yolların uygun biçimde projelendirilmemiş olması nedeniyle, başkent trafiğini de felç ediyor. Özellikle, ana yollarda sağa dönüşler için ayrı bir cep yapılmamış olması nedeniyle sürücüler, sağdan geçen yayalar için yanan yeşil ışığı caddenin sağ şeridinde beklemek zorunda kalıyor. Bu nedenle trafik özellikle yoğun saatlerde arap saçına dönüyor. Avrupa’da, sağa dönecek araçların yayalara yanan yeşil ışığı trafiği aksatmadan bekleyebilmeleri için cepler yapılmış durumda. Ankara’da caddelerin dar olması, cep yapma olasılığını da azaltıyor.

‘Görüntüler mozaiklenecek’

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, başkentteki kameraların insanların özel yaşamına müdahale etmeyeceğini söyledi. Yüksel, Cumhuriyet’e daha önce yaptığı açıklamada, “Kameralar belli bir yüksekliğe yöneldiği zaman, konutların pencerelerine yöneldiği zaman otomatik olarak görüntü mozaiklenecek. Kameralar, vatandaşın evini gözetlemeyecek, böyle bir konudan kimse çekinmesin” değerlendirmesini yapmıştı.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’nin bazı faydaları ise şöyle ön plana çıkıyor:

* Trafik suçlarında ciddi bir azalma oluyor,
* Çalıntı araçlar trafikte izlenebiliyor,
* Terörist saldırganlar kent merkezlerinde izlenebiliyor,
* Polisin toplumsal olaylarda yönlendirilmesi kolaylaşıyor,
* Polisin elinde ciddi bir bilgi toplama aracı oluyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarali-izleniyor_84481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!