Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'nın Kanalizasyon Hatları Çöplük Gibi

Başkent’in kanalizasyon hatları çöplüğe döndü. Ankara’nın atık suyunu taşıyan ve yağmur sularını toplayarak sel baskınlarını önleyen kanallar, atılan çöpler yüzünden sık sık tıkanıyor. Ankara Çayı projesi de bu çöplerden nasibini alıyor. Araba lastiğinden boş damacana şişelerine, halılardan battaniyelere kadar her türlü atığın bulunduğu

Hürriyet Gazetesi
1 Ankara'nın Kanalizasyon Hatları Çöplük Gibi

Başkent'’in kanalizasyon hatları çöplüğe döndü. Ankara’nın atık suyunu taşıyan ve yağmur sularını toplayarak sel baskınlarını önleyen kanallar, atılan çöpler yüzünden sık sık tıkanıyor. Ankara Çayı projesi de bu çöplerden nasibini alıyor. Araba lastiğinden boş damacana şişelerine, halılardan battaniyelere kadar her türlü atığın bulunduğu Ankara’daki kanallardan önceki gün bir de battaniyye sarılı insan cesedi çıkarıldı.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, "Ne yazık ki bazı vatandaşlarımız kanalizasyon hatlarını bir çöplük gibi kullanıyor" dedi. Ankara Çayı’na ve kanallara çöp dökenleri zabıtaya şikayet etmeye çağıran Kılıç şunları söyledi:

"Ne yazık ki bazı vatandaşlarımız kanalizasyon hatlarını bir çöplük gibi kullanıyor. Eskiyen araba lastiğini ya da elindeki boş pet şişeyi hiç üşenmeden kanallara atıyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılan çöpler ve yabancı maddeler kanal hatlarının tıkanmasına ve arızalanmasına sebep oluyor. Tıkanan kanallar ise taşarak hem halk sağlığını tehdit ediyor, hem de maddi zararlara neden oluyor. Vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi gerekir. Atılan çöplerin zararını hepimiz çekiyoruz."

Kılıç, Ankara Çayı’na yeni bir görünüm kazandırılması ve kokunun engellenmesi için için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Rehabilitasyon Projesi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılan çöplerden dolayı da sık sık sekteye uğruyor. Ekiplerimiz çöplerle tıkanan hatları açmak için yoğun bir çalışma gösteriyor, ancak açılan bir hat kısa süre içinde tekrar tıkanabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları, çöpleri kanalizasyona atmamaları, atan kişileri ise uyarmaları ya da zabıta ekiplerine bildirmeleri gerekmektedir. Bunlar bizim ortak malımızdır, vergilerimizle yapılan hizmetlerdir, sahip çıkıp korumamız gerekir" dedi.

Bu yıl koku yok sözü

Ankara Çayı aktarım projesinin yüzde 95’ini tamamladıklarını açıklayan ve Ankara Çayı’ndan bu yıl temiz su akacağı sözünü veren Kılıç şunları anlattı:

"Ankara Çayı Aktarım projesinin yaklaşık yüzde 95’ini bitirdik. Şu anda yağmur yağdığı için çaydan su fazla gidiyor. Kuru havada hiç su akmayacak. Tüm aktarımları bitirdik. Dip çamuru temizliğine başlayacağız. Ankara Çayı’nın dibinde biriken ve kötü kokuya neden olan çamuru temizleyeceğiz. Daha önce çayın bazı kısımlarında bu temizliği yaptık. Şimdi tamamında bu temizliği yapacağız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaranin-kanalizasyon-hatlari-copluk-gibi_68079.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • BEN SİNCANDA DERE KENARINDA OTURUYORUM KOKUDAN DURAMIYORUM BİR AN ÖNCE KOKU GİDERİLSE ÇOK SEVİNECEM YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!