Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'nın Sanayi, Ticaret ve Turizm Potansiyellerinin Yeniden Keşfedilmesi için Yol Haritası Çizildi

Ankara ve ilçelerinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) bağlı oda ve borsa başkanları, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bir araya gelerek Ankara'nın yol haritasını çizdi.

yapi.com.tr / AA
Ankara'nın Sanayi, Ticaret ve Turizm Potansiyellerinin Yeniden Keşfedilmesi için Yol Haritası Çizildi

Ankara ve ilçelerinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) bağlı oda ve borsa başkanları, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bir araya gelerek Ankara'nın yol haritasını çizdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, ''Ankara İçin Ortak Akıl Toplantısına'', Ankara Valisi Alaaddin Yüksek ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katıldığını bildirdi.

Bezci, Ankara'nın Türkiye ekonomisinden daha fazla pay alması ve Ankara'da daha fazla katma değer üretilmesi için atılması gereken adımların tartışıldığı toplantıda, Ankara'nın sorunları ve potansiyeli 12 başlık altında masaya yatırıldığını kaydetti. Toplantıda, Ankara'nın bir dünya şehri haline gelmesi amacıyla, oda ve borsa başkanları ile yerel yöneticilerin ortak toplantılar yaparak, çalışmaları ve gelişmeleri takip etmelerinin karara bağlandığını belirten Bezci, başkent olmanın avantajlarının somut projelere dönüştürülmesi ve böylece Ankara'nın dolayısıyla da Türkiye'nin zenginliğini artırmasının herkesin ortak arzusu olduğunun belirtildiğini ifade etti.



Bilişim vadisi için en uygun şehir Ankara

ATO Başkanı Bezci'nin açıklamasına göre söz konusu toplantıda, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası bilgi ve teknoloji firmalarına üretim ve operasyon merkezi niteliği koruması ve geliştirmesi amacıyla kurulması planlanan Bilişim Vadisi için en uygun şehrin Ankara olduğuna dikkat çekildi ve Bilişim Vadisi'nin Ankara'ya büyük bir güç sağlayacağının belirtildi.

Ankara'nın sanayi, tarım ve hayvancılık, ulaşım, ticaret, savunma sanayi, turizm potansiyelinin detaylı bir şekilde ortaya konduğu toplantıda, yöresel ürünlerin geliştirilerek tanıtılması için strateji belirlendi. Yatırım ve istihdamın artırılması için merkezi yönetim tarafından sağlanan teşviklerden ilçeler ve sektörler bazında yararlanmaya yönelik çalışmaların da gündeme geldiği toplantıda, Ankara ve Ankaralının geleceğini şekillendirecek yeni bir vizyon ortaya konuldu.

Ankara fuar havzası olacak

Açıklamaya göre, Ankara'ya uluslararası bir fuar merkezi kazandırılarak, Ankara'nın bir fuar ve kongre merkezi haline getirilmesi kararının alındığı toplantıda, sanayi, ticaret ve turizm potansiyeli son derece yüksek olan Ankara'nın dinamiklerini hareketlendirme yönünde yapılacaklar dile getirildi.

Toplantıya katılan oda ve borsa başkanları da yaptıkları konuşmalarda, toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, somut kararlar alındığını ve bu kararların uygulanması için oluşturulan ortak çalışma grubu sayesinde kısa zamanda büyük aşama kaydedileceğini kaydettiler.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaranin-sanayi-ticaret-ve-turizm-potansiyellerinin-yeniden-kesfedilmesi-icin-yol-haritasi-cizildi_86917.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!