Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'nın Yeni Merkezi Kentpark

KENTPARK Alışveriş Merkezi; alışveriş, damak tadı, spor ve eğlencede A+ seçenekleri arayan tüm Ankaralıların vazgeçilmezi olacak. Ağustos ortasında açılması planlanan Ankara'nın ilk ve tek 'A+ konseptli alışveriş merkezi' KENTPARK'ta dünyanın en büyük markaları bir araya gelecek. Seçkin bir mağaza karmasına sahip olacak KENTPARK Alışveriş

yapi.com.tr
Ankara'nın Yeni Merkezi Kentpark

09 Haziran 2009’da Ankara’da düzenlenen özel bir toplantıyla basına tanıtılan KENTPARK Alışveriş Merkezi; alışveriş, damak tadı, spor ve eğlencede A+ seçenekleri arayan tüm Ankaralıların vazgeçilmezi olacak. Ağustos ortasında açılması planlanan Ankara'nın ilk ve tek 'A+ konseptli alışveriş merkezi' KENTPARK'ta dünyanın en büyük markaları bir araya gelecek. Seçkin bir mağaza karmasına sahip olacak KENTPARK Alışveriş Merkezi'nin yaklaşık yüzde 70'i kiralanmış durumda.

Ankara’nın batıya açılan penceresinde, A+ tüketicilerin yoğunlukta olduğu ve şehrin en hızlı gelişen bölgesinde, Ankara - Eskişehir yolu üzerinde konumlanan KENTPARK, ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, önemli kamu kurumları ve Bakanlıklara yakınlığıyla da dikkat çekiyor.

Türkiye’deki AVM’ler arasında 'irregular' tarzda tasarlanan ilk AVM olan KENTPARK, çevreci çözümlere de sahip. KENTPARK AVM’de güneş ışığından maksimum düzeyde (yüzde 59) yararlanılabiliyor. Bir benzeri Pekin Olimpiyatları’nda da kullanılan cam tavanlar sayesinde binanın aşırı ısınması engelleniyor, bina aydınlık tutuluyor ve aynı zamanda sera etkisi yüzde 82 azaltılabiliyor. KENTPARK’taki küçük mağazalar ortak havalandırma, ısıtma/soğutma ve elektrik giderine sahipken, büyük mağazalar bu servisler için kendi santrallerini kuruyor. Böylece, KENTPARK’taki küçük mağazaların genel giderleri büyük oranda düşürülebiliyor. Koridorlarında dahi yeşil alanlar yer alan KENTPARK’ın toplam 25 bin m2’lik bölümü de yeşil alana ayrıldı.

KENTPARK’taki mağazaların bir bölümünün cephesi bahçeye bakıyor. Bilinçli tüketiciler için oldukça rahatsız edici olan ve AVM’lerde daha çok zaman geçirilmesini sağlamak için tasarlanan asansör ve merdiven sistemlerinin aksine, KENTPARK’ta bir kattan diğerine (binanın herhangi bir noktasından sadece bir taşıma aracı kullanarak ve yalnızca 40 adımda) kolayca geçmenize olanak sağlayan özel bir dikey-yatay sirkülasyon yerleşimi kullanılıyor.

KENTPARK, toplam 225 bin m2’lik alana kurulu. 5.000 m2 restoran-café alanı ve 3500 araçlık ücretsiz otoparkı da bulunan KENTPARK’ta 230 mağaza ve birçok sinema salonu yer alıyor. Bunlara ilave olarak 6.000 m2 büyüklüğünde tamamen ihtisas mağazalarından oluşmuş geleneksel açık semt pazarı da KENTPARK’ın en önemli farklılıklarından. 'Mixed used' proje tipinde tasarlanan KentPark’ta ayrıca ofis ve konut bölümleri de bulunuyor. Akıllı otomasyon sistemiyle kontrol edilen KENTPARK, 8 derece depreme dayanıklı olarak tasarlandı.

Mini Town

530 m2’lik dev buz pisti ve 1.500 m2’lik göletiyle Ankaralıların spor, sağlık ve eğlence merkezi haline gelecek KentPark’ın bir diğer ayrıcalığı da Mini Town! Özel bir konseptte hazırlanan Mini Town, 1.500 m2’lik alana kurulu, çocuklar için yaratılmış, birçok aktiviteyi barındıran bir eğlence merkezi. Çocuklar için tasarlanan Mini Town’da minikler, yeşil alanda oyun, spor ve gezi gibi eğlenceli aktivitelere katılabiliyor. Üyelik sistemiyle çalışacak olan Mini Town’a (üye olmayanlar da dahil) tüm aileler çocuklarını sadece birkaç saatliğine de bırakılabiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaranin-yeni-merkezi-kentpark_69758.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!