Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'ya Dev Tesis

Türk futbol tarihinin en büyük projesi için düğmeye basıldı. 400 milyon lirayı bulması beklenen yeni tesisler, başkentte 19 Mayıs Spor Kompleksine yapılacak. 73 yıldır hizmet veren 19 Mayıs Stadı ile çeşitli federasyonlara ait Türk sporcularının kamp ve antrenman yaptıkları salonlar tarihe karışıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) yıkım

Akşam Gazetesi
Ankara'ya Dev Tesis

Türk futbol tarihinin en büyük projesi için düğmeye basıldı. 400 milyon lirayı bulması beklenen yeni tesisler, başkentte 19 Mayıs Spor Kompleksine yapılacak. 73 yıldır hizmet veren 19 Mayıs Stadı ile çeşitli federasyonlara ait Türk sporcularının kamp ve antrenman yaptıkları salonlar tarihe karışıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) yıkım için düğmeye bastı ve 2010 Haziran ayında kazmanın vurulacağı başkente yakışacak 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin projesini hazırlattı. 1936 yılından itibaren hizmet veren ve yıkılma tehlikesi bulunan 19 Mayıs Stadı ve yanındaki salonların tamamı yıkılacak. Atatürk, Yaşar Doğu, İsmet Iraz Taekwondo, Şefik Tetik Boks, Jimnastik ve Yaşar Doğu Güreş Salonları ile tenis ve eskrim kulüpleri, GSGM İl Müdürlüğü binası, TSYD Ankara Şubesi hizmet binası ve lokali, Ziya Ozan Yüzme Havuzu, Naili Moran Atletizm Sahası, Havaş Binası, Çevik Kuvvet Polis Merkezleri yıkılacak.

410 milyona mal olacak

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, şu andaki 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin başkente yakışmadığını belirterek, "Yaklaşık 400 milyon harcanacak yeni spor kompleksinin projesi tamamlandı. Ankara tesis açısından oldukça geri kaldı. Yakışanı yapacağız. Yeni kompleksin merkezine, sporcu anıtı yapılacak. 19 Mayıs Stadı'nın yapımına ise ligler bitmeden ya da bitiminde başlanılacak ve bir yılda tamamlamayı planlıyoruz. Spor Kompleksinin bitmesiyle Başkentliler, rahat ve huzur içinde spor yapacakları, dinlenecekleri, alış-veriş yapacakları, yiyecekleri, eğlenecekleri çağdaş bir yere kavuşmuş olacak' dedi. 45 bin kapasiteli düşünülen stadın üzerinde, güneş panelleri yer alacak. Böylece, hem gereken enerji sağlanacak, hem de diğer spor tesisleri buradan beslenebilecek. Gerekirse, çevredeki iş yerleri, kamu binaları ve yerleşkelere buradan enerji satışı yapılabilecek.

Sahaların altına spor salonları

Amatör futbol için yapılacak iki sentetik sahanın altına, spor salonları inşa edilecek. Yerden yüksekte olacak sentetik sahanın altında sekiz spor salonu yer alacak ve amatör branşlara hizmet verecek. Yıkılacak Atatürk Spor Salonu'nun yerine yenisi inşa edilecek. Ayrıca 10 bin kapasiteli ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için Ankara Arena'nın inşaatı da devam ediyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaraya-dev-tesis_74254.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!