Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya Kent Merkezi Silbaştan Yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezini cazibe alanı haline getirmeyi amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Akdeniz Sağlık Vakfı Hastanesi'ni yıktı. Vakıf İşhanı'nın da aynı proje kapsamında yıkım çalışmalarına başlandı. Antalya'nın merkezini yeniden yapılandırma projesi çerçevesinde 9 kamu binası yıkıldı. Kentsel dönüşüm projesinin

Referans Gazetesi
1 Antalya Kent Merkezi Silbaştan Yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezini cazibe alanı haline getirmeyi amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Akdeniz Sağlık Vakfı Hastanesi'ni yıktı. Vakıf İşhanı'nın da aynı proje kapsamında yıkım çalışmalarına başlandı. Antalya'nın merkezini yeniden yapılandırma projesi çerçevesinde 9 kamu binası yıkıldı. Kentsel dönüşüm projesinin 2009'da tamamlanması hedefleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen projenin gerçeğe dönüştüğünü, yıkılan yerleri tamamen gezi amaçlı rekreasyon alanlarına dönüştüreceklerini söyledi. Antalya'nın kent merkezindeki fotoğrafların değiştiğini ifade eden Türel, "Ben hemşehrilerime 'Kent merkezinin şimdiki fotoğraflarını çekip saklayın, ilerde çok farklı bir kent merkezi bulacaksınız' demiştim. Bunlar bir bir gerçekleşiyor" dedi.
    
Nostalji Çarşısı yapılıyor

Antalya Doğum Evi olarak da uzun yıllar hizmet veren Akdeniz Sağlık Vakfı Hastanesi'nin bulunduğu alan, daha önce yıkılan İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi ve İnönü İlköğretim Okulu'yla birlikte projelendirildi. "Okullar Bölgesi" olarak adlandırılan alanda yeraltına otopark yapılacak. Otoparkın üzerinde ise yürüyüş parkurları, oturma grupları ve kafelerin bulunduğu meydan düzenlemesi hayata geçirilecek.

Öte yandan, Kalekapısı'nda tarihi dokuların önünde adeta bir set gibi duran Vakıf İşhanı'nın da yıkımına başlandı. Büyükşehir Belediyesi, işhanını Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden bir protokolle devralmıştı. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Demirciler Çarşısı da yıkılmıştı. Kentin önemli değerleri arasındaki tarihi alana, aslına uygun olarak "nostalji çarşısı"nın yapımı sürüyor. Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında Cumhuriyet Meydanı'ndan Doğu Garajı'na kadar kent merkezinde bir yaşam alanı oluşacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalya-kent-merkezi-silbastan-yenileniyor_64000.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Nelerin planlandigini ve ne asamada oldugunu bilemiyoruz ama ,''nostalji carsisi'' aciklamasi ister istemez iyi niyetle degil süphe ile bakmamiza neden oluyor. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!