Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya’ya Otel Yapmak Günah, Balık Çiftliği Hata

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “Kültür turizmine önem verseydik, Anadolu’ya 150 otel yapsaydık bazı anlayışların gelişmesine engel olurduk. Hâlâ Antalya’ya otel yapılıyor, günahtır” dedi.

Milliyet Gazetesi
Antalya’ya Otel Yapmak Günah, Balık Çiftliği Hata

ürkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Antalya’da artık otel yapılmasının yasaklanması gerektiğini söyledi. Ulusoy, doğanın korunması gerektiğini belirterek, “Balık çiftlikleri denizi kirletiyor. Balık çiftlikleri büyük hatadır. Devletin bu çiftlikler yüzünden tazminat ödemesi gerekir. Akıntısı olmayan yerde balık çiftliği yapmak, turizmin geleceğini öldürür, denizlerimizi kirletir. Balıklar için denize verilen antibiyotik denizi öldürüyor” dedi.

Başaran Ulusoy başkanlığındaki TÜRSAB üyesi turizmcilerin Milliyet’le yedinci buluşması gerçekleşti. Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Doğan Gazetecilik Reklam Grup Başkanı Viki Habif’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, turizm sektörü konuşuldu.

Türkiye’yi bilmemek ayıp
Çevre bilincinin tüm topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayan Başaran Ulusoy, “Bizim ekmeğimiz yeşil doğa. İki sevgiliyi birbirinden ayıramazsınız. Aklınıza geldiğinde Kaz Dağları’na kazma vuramazsınız. İsmi kazdır ama kazmak için değil. Tüm doğanın güzelliklerini korumak lazım” diye konuştu.

Sektörün hedefinin 50 milyar dolar gelir, 50 milyon turist olduğunu belirten Başaran Ulusoy, şöyle dedi:

“Yunanistan’ın nüfusu 7 milyon, ziyaretçi sayısı 14 milyon. Türkiye’nin nüfusu 70 milyon, içeride gezenin sayısı daha 9 milyona gelmedi. Türkiye’de hiç olmazsa 20 milyon kişinin gezmesi lazım. Gezerse ülke korunur, gezilirse ülkenin kıymetleri ortaya çıkar.

Türkiye’yi bilmemek ayıptır, gezmemek de kayıptır.”
“İstanbul, 2010 Kültür Başkenti. Ama sanatsal faaliyetimiz yok. Opera binanız, tiyatro salonunuz, sinema salonunuz yok, 15 milyon nüfus var ama müzeniz yok” diyen Başaran Ulusoy, şöyle devam etti:

“Biz kültür başkentini alacaksak, bu bizim başarımız değil, bu medeniyetleri bırakanların başarısı. O medeniyetlerden geçiniyoruz. Beraber düşünmenin plan program yapmanın zamanıdır.”

Keşke Anadolu’ya 150 otel yapsaydık!
Turizmin kültürler arası hoşgörüye ve gelişmeye yaptığı katkıyı anlatan Ulusoy şöyle konuştu:
“Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün ‘Kültürler farklı farklı ama medeniyetler tektir” ifadesi var. Bugün kültürü geliştirmek için, biz keşke Anadolu’da 150’ye yakın otel yapabilseydik. Bundan 20 sene önce Antalya’ya 3 otel için teşvik verirken 1 tane de Kütahya, Van, Diyarbakır’a yaptırma zorunluluğu getirseydik. Turizm, yaşam biçimini, giyim kuşamı değiştiren, AB’ye kolaylıkla girmemizi sağlabilecek bir sektördür. Biz kültür turizmine önem verseydik 150’ye yakın otel Anadolu’da yapsaydık bazı anlayışların bazı şekilde gelişmesine engel olurduk. Türkiye cumhuriyetle idare edilen laik bir ülke. Biz yaşam biçimini değiştirebilen bir sektörün içindeyiz.”

‘Turizm sektörü Türkiye’yi dünyaya açıyor’
Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, turizm sektörünün ülke ekonomisi için hayati önem taşıdığını, sadece ekonomi anlamında değil, sektörün aynı zamanda Türkiye’yi dünyaya açtığını, dünyayla bağlantısını kurduğunu söyledi. Sedat Ergin, şöyle konuştu:

“Turizm sektörünün ülkemiz için, ülke ekonomisi için ne kadar hayati bir rol oynadığının bilincindeyiz. Son dönemde kültür turizmi ve inanç turizminin gelişmekte olduğunu, Türkiye’de geleceğe dönük turizm perspektifinde bunun daha geniş bir yer tutacağını görüyoruz. TÜRSAB’ın bu alandaki çalışmaları büyük önem taşıyor.
Turizm sektörü Türkiye için pek çok bakımdan önemli. Çünkü Türkiye’yi dünyaya açan, dünyayla bağlantısını kuran önemli mecralardan, kapılardan biri. Dünyanın önemli bir bölümü Türkiye’yi turizm üzerinden tanıyor. Kendimizi dünyaya iyi anlatmak istiyorsak, turizme önem vermemiz, ülkemize gelen turistlere iyi davranmamız gerekiyor. Türkiye’nin dünyadaki yeri bakımından, algılanışı bakımından da turizm sektörü çok stratejik bir sektör. Dünyaya, moderniteye, çağdaşlığa açık, vizyon sahibi insanların bu sektörde olması çok önemli.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyaya-otel-yapmak-gunah-balik-ciftligi-hata_60055.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!