Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antik Kente 'Arkeo Park' Önerisi

Türkiye'nin en önemli antik kentleri arasında gösterilen Adana'nın Kozan ilçesi yakınlarındaki Anavarza'nın, tapusu, Kültür ve Turizm Bakanlığındaki bulunan tek yer olduğu, belgeleme çalışması yapılan antik kentin "Arkeo Park" olmanın bütün özellikleri taşıdığı bildirildi.

Bir Gün Gazetesi



ürkiye'nin en önemli antik kentleri arasında gösterilen Adana'nın Kozan ilçesi yakınlarındaki Anavarza'nın, tapusu, Kültür ve Turizm Bakanlığındaki bulunan tek yer olduğu, belgeleme çalışması yapılan antik kentin "Arkeo Park" olmanın bütün özellikleri taşıdığı bildirildi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi'nden toplam 30 kişilik ekiple Anavarza'da sürdürülen arkeolojik ve belgeleme çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi. Antik kentte, Kültür ve Turizm Bakanlığının Kilikya Bölgesi Yüzey Araştırmaları projesi çerçevesinde belgeleme çalışmasını yaptıklarını ve hasarları belirlediklerini belirten Prof. Dr. Sayar, belgelendirme çalışmalarının raporlaştırılmasının ardından restore ve düzenleme çalışmalarına geçilebileceğini ifade etti.

Tapusu olan tek ören yeri
Anavarza'nın Türkiye'nin en önemli antik kentlerinden birisi olduğunu, ancak bugüne kadar restore çalışması yapılmamasının yanında, 1998'deki Adana-Ceyhan depreminin de hasarın boyutunun artmasına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Sayar, surlarla çevrili kentin yaklaşık bin 300 hektarlık bir alanda kurulu olduğunu belirten Prof. Dr. Sayar, ören yerinin, tapusu Kültür ve Turizm Bakanlığına ait tek yer olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antik-kente-arkeo-park-onerisi_48410.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!