Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antik Kiliseyi Cami Yaptılar

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı 300 haneli Altıparmak köyünde, Gürcü Kralı David Magistros tarafından 973 yılında yaptırılan kiliseye kuzey, güney ve batı duvarı ortasındaki üç kapı açıklığından giriliyordu. Ancak köylüler 1959'da camiye çevirdikleri kilisenin kuzey ve güneydeki kapılarını duvar örerek kapattı. Kilisedeki freskleri kireçle

Sabah Gazetesi
Antik Kiliseyi Cami Yaptılar

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı 300 haneli Altıparmak köyünde, Gürcü Kralı David Magistros tarafından 973 yılında yaptırılan kiliseye kuzey, güney ve batı duvarı ortasındaki üç kapı açıklığından giriliyordu. Ancak köylüler 1959'da camiye çevirdikleri kilisenin kuzey ve güneydeki kapılarını duvar örerek kapattı. Kilisedeki freskleri kireçle boyayan köylüler bir de portatif minber koydu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 3 yıl öncesine kadar buraya imam atadı. Ancak köyün merkezinde yeni bir cami yapılınca imam ataması durdu. Bunun üzerine köylüler bir yıl önce Selahattin Topuz'u (36) imam yaparak maaşa bağladı. İmam Topuz, "Gözümü açtığımda burası camiydi. O yüzden kilise gözüyle hiç bakamadım. Sonuçta kilise ama Hıristiyanlar da, biz de aynı Allah'a inanıyoruz. Sadece dinimiz farklı" diyor. Topuz, cuma namazlarında bu yapıyı köye kazandıranlara dua ettirdiğini" dediğini söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antik-kiliseyi-cami-yaptilar_80102.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!