Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antrenman Sahasının Dibindeki Ardenia Evleri Beşiktaşlıların Gözdesi

TİM İnşaat tarafından Çekmeköy'de yapılan Ardenia Park evleri, Beşiktaş Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ne sadece 2 dakika uzaklıkta yer alması nedeniyle Beşiktaşlı futbolcuların da gözdesi oldu. Fiyatı 1.4 milyon YTL ile 1.7 milyon YTL arasında değişen villalardan ilk satın alan futbolcu ise özel hayatındaki düzen ve beyefendi kişiliğiyle genç

Referans Gazetesi



TİM İnşaat tarafından Çekmeköy'de yapılan Ardenia Park evleri, Beşiktaş Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ne sadece 2 dakika uzaklıkta yer alması nedeniyle Beşiktaşlı futbolcuların da gözdesi oldu. Fiyatı 1.4 milyon YTL ile 1.7 milyon YTL arasında değişen villalardan ilk satın alan futbolcu ise özel hayatındaki düzen ve beyefendi kişiliğiyle genç futbolculara örnek gösterilen Beşiktaş futbol takımının kaptanı İbrahim Üzülmez oldu. Kaptan Üzülmez, başta Gökhan Zan olmak üzere diğer Beşiktaşlı futbolcuların da burada kendisine komşu olması için gerekli çalışmalara başlamış bile.
 
Adımı referans yapacaklar

Nevzat Demir Tesisleri'ne çok yakın mesafade olduğu için Ardenia Park'tan ev aldığını söyleyen İbrahim Üzülmez, "Benim aldığım evin yanında futbolcu arkadaşlarımın da olmasını isterim. Birkaç arkadaş buradan ev baktı. Gökhan Zan da evlere baktı. Umarım şartlar oluşur da komşu oluruz" dedi.

Günümüz şartlarında güvenliğin çok önemli olduğunu belirten İbrahim Üzülmez, evi alırken komşularını çok araştırdığını, yan villada oturacak olan kişinin profesör olduğunu öğrenince bunu kendisinde bir güven yarattığını söyledi. Yeni evini alırken sıkı pazarlık ettiğini ve fiyatı sonuna kadar zorladığını belirten Üzülmez, "Çünkü diğer müşterilere de benim adımı referans olarak kullanacaklar, oradan ev aldığımı söyleyecekler. Ben de bu durumu elimden geldiği kadar pazarlıkta kullanmaya çalıştım" dedi. Üzülmez, pazarlık sonucunda evin fiyatını ne kadar düşürdüğü konusunda ise ısrarlarımıza rağmen bilgi vermek istemedi. Konut kredisi faizlerinde yaşanan yükselişe rağmen evi alırken kredi kullandığını belirten Üzülmez, yüzde 1,45 faizden 3 yıllık kredi çekerek evi aldığını söyledi.
 
Maliyet 15 milyon dolar

İstanbul'un yeni gözde yerleşim bölgelerinden Çekmeköy'ün girişinde bulunan Ardenia Park evleri, ormanın içinde 17 bin metrekare alan üzerinde 15 adet tripleks villanın yanı sıra 8 adet "townhouse" diye nitelendirilen dubleks dairelerden oluşuyor. 2 yıl önce inşaatına başlanan Ardenia Park projesinde, 210 metrekareden 530 metrekareye kadar farklı seçenekler bulunuyor.

Projenin 15 milyon dolara mal olduğunu söyleyen TİM İnşaat ve Ardenia Park Projesi Genel Koordinatörü Ülger Demircioğlu, evlerin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 10 dakika, Boğaziçi Köprüsü'ne ise 7 dakika mesafede olmasının avantaj yarattığını söyledi. Projede yer alan konutların, Kaliforniya tarzı mimarisi ile dikkat çektiğini belirten Demircioğlu, satış fiyatlarının dublex dairelerde 750 bin YTL'den başladığını, villalarda ise 1.4 milyon YTL ile 1.65 milyon YTL arasında değiştiğini kaydetti.
 
15 villadan 7'si satıldı

Global piyasalarda yaşanan kredi krizinin ardından, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de emlak sektörüne olan ilginin azaldığı gözleniyor. Son yıllarda emlak sektöründe yaşanan haraketlilikten dolayı birbiri ardına yapılan projeler, krizin ardınan yüzde 30'lara yaklaşan indirimlere rağmen talep bulmakta zorlanıyor. Yaşanan krizden dolayı ABD'de olduğu gibi Türkiye'de de konut fiyatlarında yüzde 25-30'lara varan düşüşlerin olduğunu ve ciddi talep sıkıntısı yaşandığını söyleyen Demircioğlu, "Ancak Ardenia Park projesi etkilenmedi. Çünkü hitap edilen kitle üst segment ve bu gelir grubu krizin etkisini hissetmedi" diye konuştu. Demircioğlu, projede yer alan 15 villadan 7'nin satıldığını sözlerine ekledi.

Sitede güvenliğe büyük önem verdiklerini ifade eden Demircioğlu, bu amaçla 20 metre aralıklarla yerleştirilen her türlü ısıya ve harekete duyarlı termal kameralar kullanıldığını belirtti. Sitede ayrıca, 200 metrekare açık yüzme havuzu, açık jakuzi, çocuk havuzu, sauna, fittness salonu, bar ve kafeterya bulunuyor.
 
Üzülmez: Borsada hiç oynamadım, gayrimenkulcüyüm

Beşiktaş futbol takımı kaptanı İbrahim Üzülmez, futboldan kazandığı parayı genellikle gayrimenkulde değerlendirdiğini söyledi. "Hayatım boyunca borsa gibi yatırım araçları ile hiç ilgim olmadı" diyen Üzelmez, bugüne kadar hiç hisse senedi almamış. Beşiktaş'ta 8'inci yılını dolduran Üzülmez, "Futboldan kazandığım parayı genelde gayrimenkule yatırdım. Kocaelili olduğum için bu şehirde gayrimenkul alıyorum. Kocaeli'nde dükkanlarım var ve bunlardan kira geliri alıyorum. Bunun dışında da herhangi bir yatırımım olmadı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antrenman-sahasinin-dibindeki-ardenia-evleri-besiktaslilarin-gozdesi_61711.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!