Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

AOÇ’de Talan Durmuyor

AOÇ Lojmanı ‘SİT’e Kondu

AOÇ (Atatürk Orman Çiftliği) Müdürü Ömer Bülent Arslan’ın SİT alanı olan AOÇ’de ikamet ettiği lojmanın, Koruma Kurulu izni olmaksızın baştan aşağı yenilendiği ortaya çıktı. AOÇ lojmanları içinde bulunan ve ‘basit bakım ve onarım’ yapıldı diye savunulan AOÇ Müdürü Ömer Bülent Arslan’ın konutunu görüntüledi.

Hürriyet Ankara



AOÇ (Atatürk Orman Çiftliği) Müdürü Ömer Bülent Arslan’ın SİT alanı olan AOÇ’de ikamet ettiği lojmanın, Koruma Kurulu izni olmaksızın baştan aşağı yenilendiği ortaya çıktı.

AOÇ lojmanları içinde bulunan ve ‘basit bakım ve onarım’ yapıldı diye savunulan AOÇ Müdürü Ömer Bülent Arslan’ın konutunu görüntüledi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in TBMM’de verdiği soru önergesiyle gündeme gelen AOÇ Genel Müdürü Ömer Bülent Arslan’ın SİT alanı olan AOÇ lojmanlarındaki konutunun baştan aşağı yenilendiği ortaya çıktı.

Ateş, konuyu TBMM’de gündeme getirerek, “AOÇ müdürünün ikamet ettiği konutun SİT alanı olduğu buna karşın koruma kurulundan izin alınmadan tadilat yapıldığı, bu tadilat için 100 bin TL harcama yapıldığı iddiası doğru mudur” sorusunu yöneltmişti.

Basit onarım denmişti

Tarım Bakanlığı’ndan verilen yanıtta ise, AOÇ’ye ait lojmanların 50-60 yıllık olduğu belirtilerek, yapılan inşaatın Koruma Kurulu tarafından 1992 yılında alınan “Bina içinde ve dışında basit onarım kapsamındaki bakımlarının yapılmasının uygun olduğu” kararına dayandırılarak yapıldığı savunuldu.

Ankara Hürriyet, bakanlık tarafından ‘basit onarım’ yapıldı denilen AOÇ Müdürü Ömer Bülent Arslan’ın konutunu görüntülerken, Tarım Bakanı Mehdi Eker’in konutunun da benzer şekilde baştan aşağı değiştirildiğini ortaya çıkardı.

Kış bahçesi yapıldı

Diğer lojmanlarla karşılaştırıldığında bazı pencerelerin dahi yerlerinin değiştirildiği, ayrıca yaklaşık 40 metrekare büyüklüğünde bir kış bahçesi yaptırıldığı da görüldü.

Uzmanlar yapılan değişikliklerin ‘basit onarım kapsamında’ değerlendirilemeyeceğini belirtirken, konutlar üzerindeki tadilatların yasalara aykırı olduğunu savundular.

 

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/aoc-lojmani-site-kondu_79039.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!