Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AOÇ’de Hobi Bahçeleri Yeniden

Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) “yapılaşmaya ve görüntü kirliliğine neden olduğu” gerekçesiyle, yargı kararı ile durdurulan “hobi bahçeleri” uygul

NTV-MSNBC



b>Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) “yapılaşmaya ve görüntü kirliliğine neden olduğu” gerekçesiyle, yargı kararı ile durdurulan “hobi bahçeleri” uygulaması yeniden başlatılıyor.

AOÇ Müdürlüğü, çiftliğin kullanılmayan arazileri üzerinde oluşturduğu 520 hobi bahçesini kiralamak isteyenler için, 30 Nisan’a kadar başvuru süresi verdi. Ancak bu sürede başvuranların sayısı, çoğunluğu eski kiracılar olmak üzere 470’te kaldı.

Yetkililer, hobi bahçelerinin kiralanmasına ilişkin duyurunun Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayımlattırıldığını, ilanın düşük tirajlı bir gazetede yayımlanması nedeniyle, ilginin düşük kaldığını tahmin ettiklerini söylediler. AOÇ’nin, projenin ilk yılında oluşturduğu 150 hobi bahçesi için binin üzerinde başvuru olmuştu.

KURA İLE BELİRLENECEK
Mevcut 520 hobi bahçesini kiralamak için başvuranların yüzde 80’inin de eski kiracılar olduğu belirtiliyor. Başvuranların hangi parseli alacakları, 3 Nisan Cumartesi günü noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

AOÇ Müdürlüğü, hobi bahçesi üyeliği için 60 milyon lira aylık aidat belirlerken, kiracılardan 100 milyon lira da teminat alınacak. Kiracılar, kullandıkları paranın bedelini de ödeyecekler. Yetkililer, boş kalan hobi bahçeleri için tekrar duyuru yapılabileceğini kaydettiler. AOÇ, hobi bahçesi uygulaması nedeniyle 20 milyar liradan fazla gelir elde etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aocde-hobi-bahceleri-yeniden_10434.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!