Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AOÇ'de Yol Bilmecesi Devam mı Edecek?

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısında gündemine gelen Atatürk Orman Çiftliği'nin yeni yol planlarıyla ilgili CHP ve MHP gruplarının incelemeleri sürerken belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre konu Haziran ayı Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

Hürriyet Gazetesi
AOÇ'de Yol Bilmecesi Devam mı Edecek?

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısında gündemine gelen Atatürk Orman Çiftliği’nin yeni yol planlarıyla ilgili CHP ve MHP gruplarının incelemeleri sürerken belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre konu Haziran ayı Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısında gündeme gelen Atatürk Orman Çiftliği’nin yeni yol planlarıyla ilgili CHP ve MHP gruplarının incelemeleri sürerken belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre konu Haziran ayı Belediye Meclisi’nde görüşülecek. Ancak CHP ve MHP grubunun incelmeleri sürdürmesi "Meclis’te konuyla ilgili tartışmalar mı yaşanacak?" sorusunu akıllara getirdi.

Geçen toplantıda başta Zırhlı Birlikler, AOÇ hemzemin geçti olmak üzere AOÇ çevresindeki yolların durumuyla ilgili Büyükşehir Belediye’nin yeni yaptığı yol planları üzerinde CHP ve MHP’nin incelemeleri sürüyor. Bir soru önergesine konu olmasının üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sıkıntının CHP’nin açtığı davalardan kaynaklandığını, çalışma yürütemediklerini söylemesi üzerine, CHP’liler AOÇ’de talan yapılmasını engelliyoruz savunmasını yapmıştı. Gökçek’in "Sadece yol planlarını geçirelim" teklifiyle başlayan yol uzlaşısı umudu ise halen devam ediyor. Pazartesi günü başlayacak Belediye Meclisi’nde konunun gündeme gelmesi beklenirken CHP ve MHP gruplarının incelemelerinin halen devam ettiği öğrenildi.

Doku korunmalı

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak, "Planlarda bir takım farklılıklar var. Arkadaşlarımız inceliyor" dedi. CHP olarak dava açmadıklarını söyleyen Çatak şunları söyledi:

"Çiftliğin bütünlüğünü bozmayacak şekilde yollarla ilgili bir çalışma yapılması lazım. Bizim siyasi düşüncemiz bu yönde. Tabi ki dokuyu korumak lazım. Özellikle Zırhlı birlikler ve hemzemin geçit çok ciddi sıkıntı yaratıyor. Yenimahalle Belediye Başkanımız bu sıkıntının giderilmesini istiyor. Teknik arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor ancak önümüzdeki toplantıya yetişmeyebilir"

Çözüme kavuşmalı

Verdiği soru önergesiyle konunun yeniden gündeme taşınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz, "İncelemelerimiz sürüyor, Pazartesi gününe kadar yetişmeyebilir" dedi. Yavuz şunları söyledi:

"Özellikle Zırhlı Birlikler’in bizim deyimimizle 'Ölüm yolunun' bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Burada Melih Bey CHP’nin ya da CHP’ye yakın sivil toplum örgütlerinin davaları sonucu yapılamadığını belirtiyor. Eğer planı bir bütün olarak değil de sıkıntılı yerlerin öncelikli çözümüne yönelik şekilde getirseydi zannediyorum CHP’li arkadaşlarımız karşı çıkmazdı. Biz çözüm taraftarıyız. İncelemelerimiz sürüyor ancak bu ayki Meclis’e yetişmeyebilir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/aocde-yol-bilmecesi-devam-mi-edecek_69601.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!