Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aralık Ayının Sekizincisi Zirveye Yerleşti

Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) ait arsalar üzerinde İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilen projelerde Ocak 2010 satışları açıklandı. 3 şehirdeki 11 projede 82 konut satışı yapılırken, elde edilen satış hasılatı ise 24 milyon 257 bin TL oldu.

Milliyet Gazetesi
Aralık Ayının Sekizincisi Zirveye Yerleşti

Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) ait arsalar üzerinde İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilen projelerde Ocak 2010 satışları açıklandı. 3 şehirdeki 11 projede 82 konut satışı yapılırken, elde edilen satış hasılatı ise 24 milyon 257 bin TL oldu. Kurumun hasılat paylaşımı modeliyle yine İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de 11 proje üzerinden Aralık ayında satılan konut sayısı ise 156 olmuş, gerçekleştirilen hasılat ise 25 milyon 240 bin TL olarak kayıtlara geçmişti.

Tercih villalar ve geniş evler

Ocak ayı satışlarının ortaya koyduğu çarpıcı yönlerden biri satış liderinin değişmesi oldu. Bir önceki satış listesinde, yani Aralık 2009’da olduğu gibi son 8 ayın da  lideri olan Avrupa Konutları Atakent 2, Ocak 2010’da konumunu, Kuzu Grup’un Bahçeşehir’de inşa ettiği Spradon Evleri’ne bıraktı. Spradon’un, son 8 ayın şampiyonuyla arasındaki ciro farkı ise 1 milyon 787 bin TL. Oysa ki proje, Aralık 2009’daki listede 2 adetlik satış ve 614 bin TL’lik ciroyla 8’incilikte yer bulabilmişti.

İkinci Avrupa Konutları

Ocak ayı satış şampiyonu olan Bahçeşehir’deki Spradon Evleri, Kuzu Grup tarafından inşa ediliyor. Projede satılan konut sayısı 16 olurken, elde edilen ciro ise 7 milyon 225 bin TL olarak kayıtlara geçti.

2’inci sırada ise Aralık 2009 satışlarında şampiyon olan Avrupa Konutları Atakent 2 yer aldı. Halkalı’daki proje, satılan konut sayısı açısından 1’inci ismi 5 adetlik satışla geçip 21’e ulaşırken, ciroda ise 5 milyon 437 bin 888 TL’lik hacmi yakalayabildi. Projede Aralık 2009’da 71 konut satılmış ve 14 milyon 651 bin TL ciro elde edilmişti.

Listede 3’üncülüğü ise yine Kuzu Grup’a ait bir başka proje elde etti. Bahçeşehir’de yer alan Spradon Kuleler, 2 adetlik satışa rağmen 5 milyon 62 bin 105 TL’lik satış hasılatı yarattı. Spradon Kuleler, önceki ay 27 adetlik yüksek satışına rağmen, 2 milyon 673 bin TL’lik ciro elde edebilmişti. Projenin sıralamadaki yeri ise 4’üncülük olmuştu.

Ekonominin  konut kanadında hareketlenme

Ocak satışlar açısından verimsiz zamanlardan biridir. Çünkü, ayın 15 günden fazlası sömestr tatiliyle geçer. Buna bu yıl, sert geçen kış koşulları da eklendiğinde tamamen hareketsiz bir ay beklenebilirdi. Ancak, beklenen olmadı. Aralık ayına göre yaklaşık 1 milyonluk düşüşle 24 milyon 257 bin TL rakamının yakalanması son derece çarpıcı.

Bir önceki yılın ocak ayı ile karşılaştırıldığında ortaya çıkan büyüme çarpıcı. 2009 yılının Ocak ayında 6 konut satılmış ve 2 milyon 26 bin TL ciro gerçekleştirilmişti. Konuya biraz daha geniş açıdan bakılacak olursa, 2009’un ilk 3 ayında bile, erişilen ciro 26 milyon TL ile sınırlı kalmıştı. Oysa ki, Ocak 2010’da 24 milyon TL’yi aşan bir rakam söz konusu. Bu, Avrupa’daki büyük depreme, dünyanın yeni bir krize hazırlanıyor olmasına rağmen, Türkiye’de ekonomiye güvenin arttığının bir işareti olarak değerlendirilebilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aralik-ayinin-sekizincisi-zirveye-yerlesti_76694.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!