Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Arazinin Alımı Sonrası İmar Düzenlemesi Sürecinde Neden İtiraz Etmediler''

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Hilmi Uğurtaş, Tariş Pamuk Birliği'nden aldıkları araziyle ilgili Tariş yöneticilerinin kamuoyunu yanılttığını, görevini ihmal eden yöneticilerin bugün OSB'yi suçlamaya başladığını savundu.

yapi.com.tr / AA
''Arazinin Alımı Sonrası İmar Düzenlemesi Sürecinde Neden İtiraz Etmediler''

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Hilmi Uğurtaş, AOSB Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, Çiğli İplik Fabrikası'nın 400 dönümlük arazisinin İzmir AOSB'ye satılması ve arazinin sanayi parseli ve ticaret alanı olarak planlanarak yeniden satışa sunulması sonrası Tariş Pamuk Birliği'nin itirazlarda bulunduğunu hatırlattı.

Tariş yöneticilerinin arazinin satışı öncesi AOSB'ye arazinin parsellenmesi için başvuruda bulunduğunu, bunun OSB Yasası'na göre mümkün olmadığını belirttiklerini, o dönemde basına verdikleri demeçlerde de Tariş yöneticilerinin bunu kabul ettiğini savunan Uğurtaş, şöyle konuştu:

''Parselleme imkanının olmaması üzerine söz konusu arazinin OSB tarafından alınması için araya insanlar sokuldu. Onlar da bu sürecin tanığıdır. Biz de değerlendirme yaparak 73 milyon 250 bin lira bedelle bu araziyi aldık.

Arazinin alımıyla ilgili OSB'deki olağanüstü genel kurul toplantısına Tariş yöneticileri de katıldı. Bu satışa OSB katılımcıları olarak kendileri de kabul oyu verdi. Orada biz araziyi nasıl değerlendireceğimizi açık açık anlattık. Neden o zaman itiraz etmediler. Arazinin alımı sonrası imar düzenlemesi yaptık. 1 ay askıda kaldı. Bu süreçte neden itiraz etmediler. Neden o zaman dava açmadılar- Bizim her işimiz çok açık, şeffaf. Hiçkimse hiçbir şekilde kandırılmadı.''

Tartışmanın alışveriş merkezi yapılması planlanan araziye yönelik düzenlemelerden kaynaklandığını ifade eden Uğurtaş, yasaya göre OSB'ler içindeki ticaret yatırımlarının ancak OSB yönetimlerince yapılabildiğini, OSB katılımcılarının arazilerini sadece sanayi alanı olarak kullanabildiğini, bu konuda Tariş veya başka bir katılımcıya ayrıcalık yapılmasına yasanın izin vermediğini kaydetti.

Tariş yöneticilerinin de süreç hakkında bilgi sahibi olduğunu ancak bugün ''bilmiyormuş'' gibi davrandığını ve kamuoyunu yanılttığını savunan Uğurtaş, ''Planlarımızda bir değişiklik yok. 20 Mart'ta sanayi parselleri için ihaleye çıkılacak. AVM projesi için de sorun yok'' dedi.

Tariş yöneticilerinin kendi ortaklarından satış sürecindeki bilgileri sakladığını, o dönemde yapılması gerekenleri yapmayıp görevlerini ihmal ettiğini, bugün OSB'yi suçlayarak kendilerini aklamak istediğini iddia eden Uğurtaş, ''Araziyi satın, cebinize parasını koyup kullanın, sonra sahne alıp söylenmeye başlayın. Buna kasabalı kurnazlığı denir. Basiretli bir yönetim olsaydı fabrikayı kapatmaz yüzlerce kişi işsiz bırakmazlardı. İplik Fabrikası çalışsaydı borçlarını ödeyebilirdi'' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arazinin-alimi-sonrasi-imar-duzenlemesi-surecinde-neden-itiraz-etmediler_91145.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!