Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Architecture" dergisi değişiyor

Doksan yıl önce ABD'de yayın yaşamına başlayan "Architecture" dergisi köklü bir değişim geçiriyor. Derginin sahibi VNU firması tarafından yapılan açı

Yapı Dergisi/246



oksan yıl önce ABD'de yayın yaşamına başlayan "Architecture" dergisi köklü bir değişim geçiriyor.
Derginin sahibi VNU firması tarafından yapılan açıklamada Architecture'ın salt bir tasarım dergisi olmaktan çıkıp ürün ve hizmetlere yöneleceği belirtildi. Bir VNU yetkilisi eğer bu değişiklikte başarılı olunmazsa derginin kapatılabileceğini de söyledi.
Architecture'ın bu değişimi çeşitli tepkilere neden oluyor. Yedi yıldır derginin editörlüğünü yürüten Reed Kroloff istifa ettiğini açıklarken "biz ilerici bir tasarım dergisi olarak görülüyoruz şu anda. Bundan böyle derginin daha az tasarım yönelimli olacağı görülüyor" derken küratör Terence Riley kararı çok üzücü bulduğunu söyledi. "Architecture dergisi belli bir kesimle sınırlı kalmayan, tasarım eleştirisiyle mesleki bilgiyi birlikte, başarıyla veren bir dergiydi" dedi.
Architecture'ın farklı bir kimliğe bürünmesiyle ABD'de mimarlık dergisi olarak yalnızca Architectural Record kalıyor. Ancak Architectural Record'ın bu alanda tek başına yeterli olamayacağı belirtiliyor.
Architecture dergisi birkaç yıl önceye kadar Amerikan Mimarlar Enstitüsü üyelerine ücretsiz olarak gönderiliyordu, Enstitü daha sonra Architectural Record'la anlaştı.
Ancak yine de Architecture'un tirajının 90.000 olduğu ve geçen yıldan bu yana aldığı reklam sayısında da herhangi bir azalma olmadığı belirtiliyor.
Bilindiği gibi VNU geçen yıl da Architecture'ın kardeş dergisi 100 yıllık Interiors'ı kapatma kararı almıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/architecture-dergisi-degisiyor_704.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!