Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Arkeoloji Müzesi'ni TÜRSAB İşletecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin 10 yıllık işletme, bakım ve onarım hakkını aldı. Osman Hamdi Bey tarafından kurulan Arkeoloji Müzesi'nin TÜRSAB'ın işletmesine geçmesiyle Türkiye'de müzecilikte ilk özerk işletmeye de geçilmiş olacak.

Sabah Gazetesi
Arkeoloji Müzesi'ni TÜRSAB İşletecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin 10 yıllık işletme, bakım ve onarım hakkını aldı. Osman Hamdi Bey tarafından kurulan Arkeoloji Müzesi'nin TÜRSAB'ın işletmesine geçmesiyle Türkiye'de müzecilikte ilk özerk işletmeye de geçilmiş olacak. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, arkeolojide dünyanın üçüncü büyük müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni 2010 Kültür Başkenti'ne yakışır şekilde işleteceklerini kaydetti.

Avrupai yönetim

Ulusoy, "Müzeyi Amerikanvari ve Avrupai STK'ların idare ettiği müzecilik anlayışı çerçevesinde işeleteceğiz" dedi. TÜRSAB, işletme çerçevesinde müzenin 2010 Avrupa Kültür Başkenti reklam ve tanıtım, müzenin bakım onarım, depreme dayanıklılık çalışmaları, müze içindeki kafe ve restoranların işletmesi ile replika satışlarını yapılmasından sorumlu olacak. Ulusoy, hedeflerinin müzeye yılda 1 milyon ziyaretçiyi çekmek olduğunu kaydetti. Ulusoy, dünyadaki büyük müzelerin tanıtımını yapan ajanslarla da görüşme halinde olacaklarını belirterek "Kazandığımızdan daha fazlasını harcayağız. Dünyanın 1 numarası yapacağız" dedi. TÜRSAB ve Bakanlık müzenin işletmesi için bir danuşma kurulu da oluşturdu. Kurul içinde Prof. Metin Sözen, Haluk Abbasoğlu, Refik Duru, Cengiz Kaboğlu ve Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer de bulunuyor. Bu arada Arkeoloji Müzesi'nin restornaı için Feriye Restoranın talip olduğu öğrenildi. Ulusoy, Arkeoloji Müzesi için iki yılda 2 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını da açıkladı. Ulusoy ayrıca müzede büüyk sponsorlarla çalışacaklarını da söyleyerek görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

TÜRSAB şimdi de müzeciliğe soyunuyor

TÜRSAB son dönemde müzecilik alanındaki faaliyetlerini artırıyor. Efes Müzesi'nin bakım ve onarımının yanı sıra ışıklandırılmasını yaptı. Aralarında Efes ve Pamukkale'deki Laodikia antik kentinin olduğu pek çok müzenin bakım ve onarımı için vinçler tahsis edildi. Aynı zmaanda Antalya'daki orman yangınlarında kullanılmak üzere bir araröz de valiliğe verildi. Ayrıca Yıldız Sarayı içinde bulunan TBMM'ye ait Yıldız Porselen AŞ'nin işletmesini de aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arkeoloji-muzesini-tursab-isletecek_66558.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!