Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Artemis Ayağa Kalkıyor...

Dünyanın yedi harikasından biri olan İzmir Efes’teki (Selçuk) ‘Artemis Tapınağı’ aynı ölçülerde, aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek. Selçuk Artemis Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı önderliğindeki tasarıyla, dünyada ilk kez, ‘Yedi Harika’ listesinde bulunan bir eser tekrar yapılandırılacak.

Cumhuriyet Gazetesi
Artemis Ayağa Kalkıyor...

Dünyanın yedi harikasından biri olan İzmir Efes’teki (Selçuk) ‘Artemis Tapınağı’ aynı ölçülerde, aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek. Selçuk Artemis Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı önderliğindeki tasarıyla, dünyada ilk kez, ‘Yedi Harika’ listesinde bulunan bir eser tekrar yapılandırılacak. Eski tapınağın yakınındaki Kurutepe üzerine masif mermerle yeniden inşa edilecek tapınakla, Artemis yeniden ayağa kaldırılırken dünya basınında yer alacak haberlerle yöre turizmine de katkı sağlanacak.

Vakıf Başkanı Dr. Atılay İleri, Selçuk’taki Artemis kazılarını 35 yıl yönetmiş olan ve son on yıldır bu konu üzerinde çalışan Viyana Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden öğretim üyeleri Doç. Dr. Anton Bammer ve Doç. Dr. Ulrike Muss’un yürüttüğü tasarı kapsamında, yöreye gelecek sanatçılar için işlikler ve kültürel etkinliklerin yapılacağı bir amfitiyatro da inşa edilecek. Yapımı için 150 milyon dolar harcanması düşünülen ve devletten hiçbir mali yardım almadan yürütülen tasarıya Viyana Üniversitesi ve iş kadını Leyla Alaton destek veriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/artemis-ayaga-kalkiyor-_63659.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!