Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Artık 'Adrese Teslim İhale' Yapılamayacak

Kamu İhale Kurumu (KİK), bazı ihalelerde aranan 'ilgisiz belgelerin', sadece belirli firmaların katılımına yol açması sebebiyle istenecek belgelere sınır getirdi. Kurum Başkanı Hasan Gül, konuya ilişkin tebliğde yaptıkları düzenlemeyle ihalelerde istenecek belgelere sınır çizildiğini belirterek, "Bazı belgelerin tercih edilmesi, o işin kalitesine

Zaman Gazetesi
1


Kamu İhale Kurumu (KİK), bazı ihalelerde aranan 'ilgisiz belgelerin', sadece belirli firmaların katılımına yol açması sebebiyle istenecek belgelere sınır getirdi. Kurum Başkanı Hasan Gül, konuya ilişkin tebliğde yaptıkları düzenlemeyle ihalelerde istenecek belgelere sınır çizildiğini belirterek, "Bazı belgelerin tercih edilmesi, o işin kalitesine aslında katkı yapan bir şey değil. Düzenlemeyle şu belgeleri isteyin, şunları istemeyin dedik." ifadesini kullandı.

Kamu İhale Genel Tebliği'nde yapılan düzenlemeye göre, yapım işleri ihalelerinde işin niteliği göz önünde bulundurularak, kalite yönetim sistem belgesi veya çevre yönetim sistem belgesinden biri ya da her ikisi istenebilecek. Bu belgeler dışında aday veya istekliye ait kaliteye ilişkin belge veya sertifika istenmesi mümkün olmayacak. Hizmet alımı ihalelerinde de hizmetin niteliği göz önüne alınarak ihale dokümanında, kalite yönetim sistem belgesi, çevre yönetim sistem belgesi, personel belgelendirilmesi, hizmet yeri yeterlilik belgesi ile deney-analiz-kalibrasyon laboratuvarlarının ve muayene kuruluşlarının kalite yeterliliğine ilişkin düzenleme yapılabilecek.

Bu belgeler dışında, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Yönetim Sistemi (HACCP), İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS), Bilgi Teknolojisi-Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 22000), Sosyal Sorumluluk Standardı (SA 8000), İyi Hijyen Uygulamaları (GPP) gibi kalite ve standarda ilişkin belgeler ve sertifikalar istenmeyecek. İhale türlerine göre konunun detaylarıyla ele alındığı tebliğ uyarınca, çöp toplama ve kent temizliği hizmet alımı ihalelerinde de çevre yönetim sistem belgesi ve İşyerleri-Kent Temizliği Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi (TS 13111) talep edilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/artik-adrese-teslim-ihale-yapilamayacak-_64465.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • ilginç YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!