Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Asıl Engel Bürokrasi

Türkiye’nin de aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili hazırlık toplantısı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile 9 aday kentin yerel yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Türkiye’de

Milliyet Gazetesi
Asıl Engel Bürokrasi

Türkiye’nin de aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili hazırlık toplantısı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile 9 aday kentin yerel yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hazırlanan dosyalar sunuldu, sıkıntılar dile getirildi. İzmir’in de stat meselesi var. Biz seçim bildirgemizde iki stat sözü vermiştik. Karşıyaka’da planlanan stat bu kapsama girmiyor. Gaziemir çevresinde düşünülen ikinci stat için yol yöntem belirleyip, yer tespiti yapacağız ve bu işi halledeceğiz. Başvuru dosyasının hazırlanmasında İzmir olarak bize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye hazırız. Önemli olan organizasyonun Türkiye’de yapılmasını sağlamak. Katılımcılar son derece istekliydi" dedi.

"Herkese görev düşüyor"

Kriterlere uygun bir stat yapılmaması halinde İzmir’i üzülerek de olsa programdan çıkarmak zorunda kalacaklarını açıklayan Federasyon Başkanı Özgener’le özel bir konuşma yapmadıklarını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: "Mahmut Başkan da ben de gerekeni yapacağız. Bize düşen öncelikle ulaşım ve konaklama imkanları açısından uygun Hazine arazilerie bulup, bakanlığa bu konuda bir kaç alternatif sunmak. Yer tespiti yapıldıktan sonra tesisin inşaası için federasyondan genel müdürlüğe, bakanlıktan belediyeye kadar her birim elini taşın altına koymak zorunda. Stadın kentin güneyinde, Gaziemir-Buca hattına yapılmasından yanayım. Hem havaalanı, hem çevre yolu ve hem de metro hattına yakınlığı bu bölge için büyük avantaj."

Toplantıya katılan bir belediye başkanının bürokratik engellerle ilgili endişelerini dile getirdiğini ifade eden Kocaoğlu, "Bu endişeyi ben de dile getirmiştim. Alınan her karar, atılan her adım dava konusu olur, bu iş mahkeme mahkeme sürerse 2016’da değil stat yapmak, temelini bile atamayız. Hukuki statülerin belirlenmesi şart" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/asil-engel-burokrasi_70722.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!