Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Askeri Saha Boşaltılıyor, İşte İhale Tarihi

Atatürk Havalimanı’nda, askerden devir alınan alan uçak parkı yapılması amacıyla gelecek ay ihaleye çıkılacak.

yapi.com.tr
Askeri Saha Boşaltılıyor, İşte İhale Tarihi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı’nda uçak park alanlarının oluşturulması ve yeni projelerin yapılması amacıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan devir alınan 585 dönümlük alanla ilgili çalışmalarını hızlandırdı.

Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından onaylanan ‘park alanı projesi’, 3. havalimanı ihalesi sebebiyle bir süreliğine askıya alınmıştı. Geçen cuma yapılan 3. havalimanı ihalesi ile ilgili resmi prosedürleri iki hafta içinde tamamlamayı planlayan DHMİ, askeriyeden alınan saha ile ilgili en geç haziranın üçüncü haftasında ihaleye çıkmayı planlıyor.

DHMİ yetkilileri, 3. havalimanının, 2019’da hizmete açılabileceğine dikkat çekerek, “Sivil havacılığımız, rekor üzerine rekor kırıyor. Başta THY olmak üzere diğer havayollarının da hedefleri var. Bu yüzden herkesin uçmak istediği Atatürk Havalimanı’nı en verimli şekilde kullanmaktan başka çaremiz yok. İhaleyi en kısa zamanda gerçekleştirip yeni park alanları kazandıracağız.” dedi. Atatürk Havalimanı’nda yaşanan hava trafiğindeki yoğunluğun azaltılması amacıyla hazırlanan projelere kaynak oluşturacak askerî meydan, tüm ısrarlara rağmen yaklaşık 30 yıldır sivile devredilmiyordu. Milli Savunma Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığı’na devrettiği 585 dönümlük alan, 13 Mart’ta Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş, daha sonra da DHMİ’ye verilmişti. Havalimanındaki uçak trafiğini rahatlatacak bu alana, ilk etapta 26 orta, 17 de büyük boy olmak üzere 43 uçaklık park alanı yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/askeri-saha-bosaltiliyor-iste-ihale-tarihi_108424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!