Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aslantepe ve Ali Sami Yen

TOKİ Başkanı, Aslantepe Stadyumu’nun açılır-kapanır çatısını yapmayacaklarını açıklamış. “Çatının yerine başka iyileştirmeler yapacağız. Bizim yapacağımız iyileştirmelerin maliyeti de oldukça yüksek. Bu iyileştirmeler stadın üzerinin kapatılmasından önemli” demiş. “Önemli iyileştirmeler”in ne olduğunu bilmiyorum; ancak stadın açılır-kapanır çatı

Cumhuriyet Gazetesi
1 Aslantepe ve Ali Sami Yen

OKİ Başkanı, Aslantepe Stadyumu’nun açılır-kapanır çatısını yapmayacaklarını açıklamış. “Çatının yerine başka iyileştirmeler yapacağız. Bizim yapacağımız iyileştirmelerin maliyeti de oldukça yüksek. Bu iyileştirmeler stadın üzerinin kapatılmasından önemli” demiş. “Önemli iyileştirmeler”in ne olduğunu bilmiyorum; ancak stadın açılır-kapanır çatı düzeneğinin çok önemli olduğunu biliyorum.

TOKİ, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Galatasaray arasındaki anlaşma sırasında ortada, kabul gören bir proje vardı; anlaşmanın ekini oluşturan o proje açılır-kapanır çatıya göre tasarlanmıştı. Çatının taşıyıcı sistemi yani strüktürü de ona göre kurulmuştu. Nitekim strüktür, o çatıyı taşıyacak güçte inşa edildi. Daha önce de sorduğum gibi, çatı yapılmayacak idiyse bu kadar ağır bir strüktüre ne gerek vardı? Konu baştan ona göre planlanır, daha hafif ve ucuz çözümler üretilebilirdi. Bunca harcama niçin yapıldı?

Şimdi TOKİ o çatıyı yapmayacağını kesin olarak belirtiyor. Bu durumda açılır-kapanır çatı ya hiç yapılmayacak ya da kulüp ileride yapmayı göze alacak. Parasal sorunlar bir şekilde çözülse bile teknik sorunların aşılması çok zor olacak. Bitmiş bir yapıda çalışmanın güçlüklerinin yanı sıra açılır-kapanır çatıyla, mevcut strüktür arasında uyum sorunları yaşanması tehlikesi vardır.

Kulüp yönetiminin yıllardan beri sergilediği aşırı özverili anlayıştan sonra, bu durumu da boynunu bükerek kabul etmesindeki gerekçeyi anlayabilmiş değilim.

Ali Sami Yen Parkı

Öte yandan TOKİ, Ali Sami Yen Stadı arsasını Aşçıoğlu firmasına vereceğini açıkladı. Anılan firma tanınan yeni imar hakları sayesinde yoğun yapılaşmayla değerlendireceği arsadan TOKİ’ye arsa payının yanı sıra, sağlanacak gelirden de bir pay verecek. TOKİ’nin bu işten sağlayacağı toplam gelir yaklaşık 475 milyon TL gibi hesaplanıyormuş.

Daha önce de yazdığım önerimi yinelemek istiyorum. Ali Sami Yen Stadı arsasının yoğun yapılaşmaya açılması zaten çok sıkışık olan Mecidiyeköy’ü daha da sıkıştıracak ve yöre için çok büyük ve giderilmesi olanaksız kayıplar oluşturacaktır. O arsa, Mecidiyeköy’ün soluklanabilmesine olanak verecek tek yeşil alan olma, hatta bir depremde çevrede yaşayanları barındırma potansiyeline sahiptir. Eski Şişli Otobüs Garajı arsasının alışveriş merkezine, Hürriyet Abidesi Parkı’nın adliye sarayına kaptırılmasından sonra geriye kalan elverişli tek alan burasıdır.

Bu nedenle konuyu “bitmiş” gibi görmüyorum ve yanlıştan dönüleceğine inanıyorum. Önerim şudur: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOKİ’ye daha uygun bir noktada eşdeğer bir arsa vererek bu alanı ve hemen yanı başındaki eski Tekel Likör Fabrikası arsasını parka dönüştürmek sağgörüsünü göstermeli.

Yineliyorum: Yanlıştan dönmek, yanlışı yapmak kadar zor ve pahalı değildir. Belediyeye de, TOKİ’ye de, İstanbul’a da yaraşan budur.

İlhan Selçuk

İlhan Ağabey’i sonsuzluğa uğurladık; acısı yüreğimizde… Aydın, aydınlık, ışık saçan insandı. Işıklar içinde yatsın.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aslantepe-ve-ali-sami-yen_80608.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Ali Sami Yen stadı yerine park yapılmasını çok gerekli görüyorum. Bu park kararını alacak olan yetkililer bu cesareti gösterirlerse eminim ki gelecekte minnetle anılacaklar. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!