Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aslantepe'nin Çimlerinde Körfez Top Koşturacak

Galatasaray'ın Aslantepe stadı projesinin yapımı ve Ali Sami Yen stadı yerine yapılacak olan alışveriş merkezi ve rezidans projelerini alan Eren Talu-Alke ortaklığının yüzde 51'ine Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayid El Nahayan'ın şirketi ortak oldu.

Sabah Gazetesi
Aslantepe'nin Çimlerinde Körfez Top Koşturacak

Galatasaray'ın Aslantepe stadı projesinin yapımı ve Ali Sami Yen stadı yerine yapılacak olan alışveriş merkezi ve rezidans projelerini alan Eren Talu-Alke ortaklığının yüzde 51'ine Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayid El Nahayan'ın şirketi ortak oldu. Abu Dhabi merkezli Dhabi Group ve Al Zarooni Group'la yapılan ortaklıkla 75 milyon YTL ödenmiş sermaye ile kurulan yeni şirketin adı Dhabi-Eren Talu-Alke İnşaat AŞ olarak değiştirildi.

Ortaklıkla beraber Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yapılan sözleşme de TOKİ'nin onayıyla yeni kurulan şirkete devredildi. Buna göre yeni şirketin yüzde 51'i Dhabi Group ve Zarooni Grup'a, yüzde 49'u da Eren Talu-Alke İnşaat'a ait olacak. Çoğunluk hissesinin Abu Dhabili gruba geçmesiyle birlikte Aslantepe ve Ali Sami Yen projelerinde söz hakkı Araplara geçecek. Dhabi-Eren Talu-Alke İnşaat, her iki projeye toplam 700 milyon dolar yatırım yapacak.

En büyük sermaye

Bu yatırım Türkiye'ye Körfez'den gelen en büyük sermaye olarak kayıtlara geçecek. Grup, Seyrantepe Stadı'na 200 milyon dolar, Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılacak alışveriş merkezi ve rezidansa 300 milyon dolar yatıracak ve TOKİ'ye 200 milyor dolar katkı payı ödeyecek. Projeye ortak olan Dhabi Group'un BAE ve Ortadoğu'da telekom şirketi, banka, otel ve gayrimenkul yatırımları bulunuyor. Al Zarooni Grup ise Dubai'de 5.5 milyon metrekare alanda yapılacak Sports City projesinin ortaklarından.

Şeyhin kişisel serveti 19 milyar $

El Nahayan, Forbes'un yaptığı, ülkelerini yöneten 'En Zengin 10 İsim' listesinde 19 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada gelmişti. El Nahayan'ın şirketi Dhabi Group'ta Warid Telecom, Bank Alfalah gibi şirketler bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aslantepenin-cimlerinde-korfez-top-kosturacak_64741.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!