Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Atalay: Metroya 800 Milyon TL Harcandı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın başkentin ulaşım sorunu ve metro yapımına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Ankara’da şimdiye kadar yapılan raylı sistem uzunluğunun 67 kilometre olduğunu belirten Bakan Atalay, bunun 23 kilometresinin halen işletilmekte olduğunu, 44 kilometresinin de yapımının devam ettiğini

Hürriyet Ankara
Atalay: Metroya 800 Milyon TL Harcandı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın başkentin ulaşım sorunu ve metro yapımına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Ankara’da şimdiye kadar yapılan raylı sistem uzunluğunun 67 kilometre olduğunu belirten Bakan Atalay, bunun 23 kilometresinin halen işletilmekte olduğunu, 44 kilometresinin de yapımının devam ettiğini bildirdi.

1995-2009 yılları arasında yapılan katlı kavşak sayısını 3 olarak belirten Bakan Atalay, bu projeler için harcanan para tutarının 155 milyon 225 bin 234 TL olduğunu kaydetti. Atalay, 1995 -2009 döneminde yapılan ve halen devam eden metro hattı uzunluğunun 44 kilometre olduğu bilgisini yinelerken, Ekim 2009 tarihi itibariyle de yapılan harcama tutarının 800 milyon TL’yi bulduğunu bildirdi. Bakan Atalay, metro projelerinin sürüncemede bırakıldığı yönündeki suçlamalara ise ‘Sürüncemede bırakılmıyor, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kısıtlı öz imkanlarıyla bitirilmeye çalışılıyor” karşılığını verdi.

ETİKETLER: kent ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/atalay-metroya-800-milyon-tl-harcandi_85520.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!