Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ataşehir’de Tenis Kortu Yıktılar

Ataşehir’de Flora Evleri sitesinin kamu arazisine yaptırdığı içinde tenis kortunun da bulunduğu spor tesisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Milliyet Gazetesi
Ataşehir’de Tenis Kortu Yıktılar

Ataşehir’de Flora Evleri sitesinin kamu arazisine yaptırdığı içinde tenis kortunun da bulunduğu spor tesisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Site sakinleri araziyi yeşil alan için kamuya kendilerinin terk ettiğini belirterek, yıkıma tepki gösterdi ve kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Site sakinleri yıkıma konu olan alanın 1995 yılında site yönetimi tarafından yeşil alan için kamuya terk edildiğini belirtti. 3200 metrekarelik alanın daha sonra Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından yan parselle birleştirildiğini ve 4 bin metrekarelik arazinin vakıf tarafından Milli Emlak’a devredildiğini anlatan site sakinleri, Milli Emlak’tan araziyi devralan Dİyanet İşleri Başkanlığı’nın da cami yapılması için arsayı Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı’na verdiğini belirtti. Bu işlem üzerine dava açtıklarını belirten site sakinleri, Ümraniye Belediyesi’nin gerekli belgeleri vermeyerek mahkeme sürecini aksattığını söyledi.

Bu arada arsaya camii yaptırmak isteyen vakfın kurduğu çadır mescit de izinsiz olduğu gerekçesiyle Ataşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/atasehirde-tenis-kortu-yiktilar_88511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!