Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ataşehir'de Üçüncü Hamle 700 Milyon YTL'lik İhale ile Başladı

İstanbul'da Anadolu yakasının gözde yerleşim merkezi olan ve son dönemde adı Finans Merkezi olarak da anılmaya başlayan Ataşehir'in batısında kalan son konut ve ticaret imarlı arsalar ihaleye çıkıyor.

Sabah Gazetesi



br/>

İstanbul'da Anadolu yakasının gözde yerleşim merkezi olan ve son dönemde adı Finans Merkezi olarak da anılmaya başlayan Ataşehir'in batısında kalan son konut ve ticaret imarlı arsalar ihaleye çıkıyor. Emlak GYO, 27 Mart 2008 tarihinde hasılat paylaşımı modeli ile Batı Ataşehir'de 7 farklı parsel halinde toplam 106 bin 735 metrekarelik alanın ihalesini gerçekleştirecek. Şirket, 106 dönümlük bu alana dahil ettiği 11 bin 398 metrekarelik ticaret imarlı arsayı daha önce 45 milyon YTL bedelle tek başına satmak istemiş, ancak düzenlenen ihaleye katılım olmamıştı.

Yükseklik serbest

Emlak GYO'dan yapılan açıklamaya göre, direkt satışı için ihaleye çıkılan ticaret arsasına talep gelmeyince, aynı bölgede yer alan farklı parsellerdeki toplam 81 bin metrekarelik konut imarlı arsa ile birleştirilme yöntemine gidildi. Buna göre, emsali 2.07 ile 0.80 aralığındaki arsalarda toplam 151 bin 350 metrekarelik konut inşa edilebiliyor. Ticaret alanının büyüklüğü ise 11 bin 398 metrekare ve 2 emsalli yapılaşma izni var. Yani, arsada 22 bin 796 metrekarelik inşaat yapılabilir. Bölgede yükseklik konusunda da sınırlama yok. İhale edilen alanda ayrıca 13 bin 993 metrekarelik bir de okul arsası bulunuyor. Üzerine ilköğretim okul yapılması planlanan bu arsa yapılaşmanın dışında bırakıldığında ihalesi gerçekleşecek yerde toplam 174 bin 145 metrekarelik inşaat alanı bulunduğu hesaplanıyor.

Kosifler de dosya aldı

Emlak GYO'dan alınan bilgiye göre, 27 Mart Perşembe günü, saat 14.30'da gerçekleştirilecek ihale için dosya alan 5 firma var. Firmaların çoğunun Ataşehir bölgesinde, mevcut yatırımları var. My World'ün sahibi Ağaoğlu İnşaat, İpek İnşaat ile Ataşehir'deki Kent Plus'ın ortağı olan Emay İnşaat ve Varyap ortaklığıyla Ataşehir'de Uphill Court'u yapan Teknik Yapı bunlar arasında. Şimdiden dosya alan diğer iki firma ise GAP İnşaat ve Kosifler Grubu.

300 milyon YTL'lik gelir Emlak GYO'ya

Konuta ayrılan parsellerde 151 bin 350 metrekarelik inşaatın yapılabileceği arazide gerçekleştirilecek projeden toplam 700 milyon YTL'lik bir hasılat bekleniyor. Arsanın hemen yanındaki Ağaoğlu My World'deki konutlarda metrekare fiyatının 4 bin YTL'ye kadar çıktığı göz önünde bulundurulursa, yalnız konut satışından 605 milyon YTL civarında bir hasılat gelebileceği düşünülüyor. 11 dönümlük ticaret imarlı arsada 22 bin metrekare inşaat izni var. 300 yataklı otel ve AVM yapmak mümkün. Otelin 8 yılda yatırımı amorti edeceği öngörülüyor. Emlak GYO, yüzde 45'lik pay beklediği ihaleden 300 milyon YTL dolayında gelir elde etmeyi düşünüyor.

İMES'teki KOBİ'ler Gebze'deki yeni fabrikalara taşınacak

İstanbul Dudullu'da İstanbul Madeni Eşya Sanatkarları (İMES) Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren KOBİ'lerin bir kısmı Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak fabrikalara taşınacak. Gebze'ye bağlı Dilovası Belde Belediye Başkanı Musa Kahraman, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca İMES'e, Dilovası mevkiinde organize sanayi bölgesi kurulması amacıyla 3 bin dönüm arsa tahsis edildiğini ifade etti. İMES'in mülkiyetine geçen arsada, altyapı çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, İMES Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz da taşınma haberini doğrularken, gelecek yıl İMES'te yer alan KOBİ'lerden dörtte biri kadarının Gebze'ye gitmeye başlayacağını kaydetti. Erboz, "Herkes gitmeyecek. 650 dönümlük alanda yer alan sanayi sitemiz boşalmıyor. Arsamızı satmamız söz konusu değil" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/atasehirde-ucuncu-hamle-700-milyon-ytllik-ihale-ile-basladi_60155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!