Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atatürk Barajı’nı İnşa Eden Şirket Konkordato İstedi

Türkiye’nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı’nı inşa eden Palet İnşaat konkordato talep etti.

yapi.com.tr
Atatürk Barajı’nı İnşa Eden Şirket Konkordato İstedi

Ankara merkezli Palet İnşaat ve Ticaret AŞ ile şirketin yöneticileri Alim Melih Kura, M. Emre Okyar ve K. Faik Okyar konkordato başvurusunu 28 Eylül’de yaptı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, şirketin mali sıkıntıya düşmesinin sebeplerine ayrıntılı olarak yer verildi. Şirket avukatları Güven Şık ve Gökhan Tezcan’ın imzasını taşıyan dilekçeye göre Palet İnşaat kurulduğu günden bu yana onlarca projeye imza attı. Söz konusu projelerin başında ise Atatürk Barajı yer alıyor.

Dava dilekçesinde, şirketin mali sıkıntıya düşmesine, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler neden oldu. Dilekçeye göre, dünyada nakit bolluğunda yaşanan azalma, artan jeopolitik riskler, 15 Temmuz darbe girişimi ve kurlardaki sert yükseliş şirketin mali dengesini olumsuz etkiledi. Şirketin üstlendiği projelerin tamama yakınını kamuya ait işler oluştururken, elindeki projelerin sözleşme büyüklüğü ise 660 milyon lira.


Konkordato nedir?
Konkordato, "borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma" olarak tanımlanıyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-barajini-insa-eden-sirket-konkordato-istedi_168000.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!