Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Atatürk Havalimanı Dar Gelmeye Başladı

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali işletmecisi Tepe-Akfen-Vie (TAV) Konsorsiyumu Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Sani Şener, global ve lokal kri

Türkiye



b>Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali işletmecisi Tepe-Akfen-Vie (TAV) Konsorsiyumu Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Sani Şener, global ve lokal krizlerin geride kalmasıyla yolcu sayısında önemli artış yaşadıklarını belirterek, önümüzdeki yıl terminalin kapasitesinin dolmasının beklendiğini bildirdi.

Umre ve Ramazan yoğunluğu
Dış Hatlar Terminali’ndeki yolcu yoğunluğunun geçtiğimiz yıllara göre daha fazla olduğuna dikkat çeken Şener, “Global ve lokal krizlerin sona ermesiyle yolcu sayısında çok ciddi artışlar yaşanıyor. Terminalin, 2004 yılında kapasitesini doldurması bekleniyor” dedi. Dış hatlar terminalinin yıllık kapasitesinin 14 milyon yolcu olduğunu hatırlatan Şener, gelecek yıl Mayıs ayında hizmete girecek ilave terminalin ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Şener, ilave terminalle birlikte mevcut terminale 78 bin metrekarelik alan ve 5 yolcu köprüsü ekleneceğini anlatarak, böylece toplam kapasitenin yıllık 20 milyon yolcuya çıkarılacağını kaydetti. İlave terminalde yer alacak 86 odalık günlük konaklama otelinin de özellikle transit yolcu sayısında artış sağlayacağını vurgulayan Sani Şener, şöyle konuştu: “Yılın son aylarına gelinmesine rağmen, terminalde yaz yoğunluğu yaşanıyor. Umre ve Ramazan Bayramı ile birlikte yıl sonuna kadar yolcu yoğunluğu daha da artacak. Yaşadığımız bu yoğunluk, önümüzdeki yılda da yolcu sayısının artacağının bir işareti. Bu da ilave tesisin yapılmasının ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyuyor. Yolcu sayısındaki artışlara rağmen ilave tesisin hizmete girmesiyle hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-havalimani-dar-gelmeye-basladi_6920.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!