Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Atatürk'ün Evi İlgisizlik Kurbanı

Ulu Önder Atatürk'ün Başkumandanlık Karargahı olarak kullandığı Uşak'taki Atatürk Müzesi, bakım ve onarım yapılacağı gerekçesiyle 5 yıldır ziyarete

Akşam
1


b>Ulu Önder Atatürk'ün Başkumandanlık Karargahı olarak kullandığı Uşak'taki Atatürk Müzesi, bakım ve onarım yapılacağı gerekçesiyle 5 yıldır ziyarete kapalı tutuluyor.

Tadilat çalışmalarına 1998 yılında başlanan Uşak Atatürk Müzesi'ndeki çalışmalar için 5 yılda yaklaşık 360 milyar liralık onarım yapıldı. Müzenin yeniden açılması için en az 150 milyar lira ödenek gerekiyor. Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk, 'Yaklaşık 5 yıldır müze tadilatı sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 150 milyar lira geldiği takdirde eksik olan teşhir salonu ve sinyalizasyon sistemi yapılacak ve müzeyi ziyaretçiye açabileceğiz' dedi.

Atatürk Müzesi'nin birçok arkeoloji müzesinden tarihi olarak daha değerli olduğunu belirten Şerif Arıtürk, 'Tadilatın bitirilmesi için gerekli olan para umuyorum yakın zamanda Bakanlık tarafından gönderilecektir. Ödenek geldiği takdirde müzemizin açılışını Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmeyi planlıyoruz' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturkun-evi-ilgisizlik-kurbani_6121.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • BEN BİR TÜRK VATANDAŞI TÜRK GENCİ OLARAK, UŞAK İLİNDE BULUNAN UŞAK ATATÜRK MÜZESİNİN BİRAN ÖNCE ONARILMASINI VE YENİ NESİLLERİN TARİHTEN ESİNLENMELERİNİ İSTİYORUM. TEŞEKKÜRL ER YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!