Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''ATEK Olarak Önemli ve İcat Diyebileceğimiz Ürünler Geliştirdik ve Patentini Aldık''

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) ''Yeni Teşvik Yasası, Torba Yasa ve İnovatif Bir Yatırım Önerisi'' konulu panel düzenlendi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ALTSO ile Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen panelin başkanlığını Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kenan

yapi.com.tr / AA



Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) ''Yeni Teşvik Yasası, Torba Yasa ve İnovatif Bir Yatırım Önerisi'' konulu panel düzenlendi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ALTSO ile Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen panelin başkanlığını Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kenan Yüce yaptı. Panele BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, İŞKUR Antalya İl Müdürü Fazlı Tamer Özükan, Brightwell Holding Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Öztürk, Antalya Teknokent (ATEK) Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Mustafa Helvacı konuşmacı olarak katıldı.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, yeni yasa ile Antalya, Burdur ve Isparta bölgesinde teşvik edilen sektörler arasında medikal, ilaç, kağıt ve kağıt ürünleri, makine ve teçhizat donanımı, elektrikli makine ve onarımı sektörlerinin de yer aldığını söyledi. Isparta'da uçak bakım merkezinin de kurulduğunu ifade eden Engin, dünyada uçak bakımından elde edilen 70 milyar dolar gelirden 1 milyar dolar pay almayı hedeflediklerini belirtti.

ATEK Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Mustafa Helvacı ise konuşmasında firmalar açısından Ar-Ge çalışmalarının önemini anlattı. Üniversitelerin birer teknokenti mutlaka bünyesinde barındırmaları gerektiğini vurgulayan Helvacı, şunları söyledi:

''Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerinin geliştirdiği projeler teknokentimizde hayata geçiriliyor. ATEK olarak önemli ve icat diyebileceğimiz ürünler geliştirdik ve patentini aldık. Nano teknolojiyle geliştirdiğimiz bir sıvı, uygulanan her türlü yüzeyde 3 ay boyunca su ve tozu içerisine işlemiyor. Bu ve bunun gibi çok sayıda ürünü üniversite ve teknokent işbirliğinde geliştiriyoruz. Bilgiyi teknolojiye dönüştüremezseniz o bilginin bir değeri kalmaz.''

Antalya ve Alanya bölgesinde yeni teknokentlerin kurulması gerektiğini dile getiren Helvacı, şöyle devam etti:

''Alanya teknokent kurulması gereken yerlerden biri. Alanya'da teknokent kurabileceğimiz hazine arazisi bulabilirsek, burada da teknokent oluşturmayı isteriz. Şehircilik ve sanayileşme adına teknokentlerin çok önemli faydaları var. Teknokent kurabilmek için en az 35 dönüm arazi olmalı. En küçük teknokent bu kadar alanda kurulabilir. Ama daha büyük alanda gelişmiş bir teknokent de kurulabilir.''

Helvacı'nın Alanya'ya teknokent kurulması önerisi üzerine ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, Güzelbağ beldesinde yapılması planlanan organize sanayi bölgesinde teknokentin kurulabileceğini belirtti. Aydoğan, ALTSO olarak ilçeye teknokent kurulabilmesi amacıyla destek vereceklerini kaydetti.

Brightwell Holding Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Öztürk ise atık lastiklerin enerjiye dönüştürülmesi hakkında bilgi verdi. Atık lastiklerin çimento fabrikalarında yakılarak enerjiye dönüştürüldüğünü aktaran Öztürk, lastikten çıkarılan çelik tellerin de değerlendirildiğini belirtti.

30 ton kapasiteli bir tesis maliyetinin 3 milyon 200 bin avro olduğunu dile getiren Öztürk, atık lastiklerin yağ, karbon gaz ve fueloile dönüşebildiğini dile getirdi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/atek-olarak-onemli-ve-icat-diyebilecegimiz-urunler-gelistirdik-ve-patentini-aldik_87336.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!