Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Atık Mermer için 3.5 Milyon Euroluk Proje

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan mermer fabrikalarının atıklarının değerlendirilmesi için proje geliştiriliyor.

Referans Gazetesi



lazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan mermer fabrikalarının atıklarının değerlendirilmesi için proje geliştiriliyor. Proje kapsamında atık mermerleri işlemek üzere bir tesis kurulacak. Tesiste küçük parçalara ayrılacak olan atık mermerler yol kaplama malzemesi olarak kullanılacak.

Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Orhan, il genelinde 28 mermer fabrikası bulunduğunu belirterek bunlardan 10'unun OSB'de üretim yaptığını söyledi. OSB'de bir atık alanı oluşturulduğunu kaydeden Orhan, "OSB'deki fabrikalar mermer atıklarını 3. OSB'nin arka tarafındaki alana döküyor. Biz bunları nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Mermer atıklarının değerlendirilmesi için bir çalışma başlattık. Hazırladığımız projenin bedeli 3.5 milyon euro" dedi.

Çinlileri örnek aldılar

Atık mermerlerin küçük malzemeler haline dönüştürüleceğini ve bunların kara yollarında birinci satıh malzemesi olarak kullanımını sağlayacaklarını kaydeden Orhan, projenin kabul edilmesinin ardından OSB'de atık mermerlerin işleneceği tesis kurulacağını söyledi. Mermer parçalarının buradan işlendikten sonra yollarda birinci satıh malzemesi olarak kullanılacağını kaydeden Ahmet Orhan, "Çinliler, özellikle mermer molozlarını firmalardan ucuza alıp onları tekrar mermer olarak piyasaya sürüyorlar. Tabii bu bir teknoloji meselesi" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/atik-mermer-icin-3-5-milyon-euroluk-proje_59280.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!