Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atıktan Enerji Üreten Vinçler

Konecranes, Türkiye'deki atıktan-enerjiye (WTE) ve biokütle uygulamaları için özel olarak tasarlanmış kaldırma ve malzeme elleçleme teknolojilerini piyasaya sunuyor.

yapi.com.tr
Atıktan Enerji Üreten Vinçler

Atıktan-Enerji üretimi, kentsel atıkların yakılması ile ortaya çıkan ve genellikle elektrik ve buhar formundaki enerji oluşturma süreci olarak tanımlanıyor. Vinçler, modern atık yakma tesislerinde atıkların taşınmasından, yakılması için ayrıştırılana kadar önemli bir rol oynuyor. Vinçler durduğu takdirde süreç kesintiye uğruyor ve üretim duruyor. Dolayısıyla, kaldırma ekipmanlarının en uygun emniyet ve güvenilirlik düzeyine ulaşması için kaldırma ihtiyaçlarının kesinlikle belirlenmesi gerekiyor.


Konecranes; biokütle, cüruf, çamur ve atık işleme uygulamaları için özel olarak tasarlanmış geniş ürün gamına sahip vinçler ve teknolojiler sunuyor. Konecranes, bugüne kadar 428 tanesi dünya çapındaki yenilenebilir enerji fabrikalarına olmak üzere, WTE endüstrisine toplam 668 adet vinç teslim etti ve bunların çoğu tam otomasyonlu olarak çalışma kapasitesine sahip. Konecranes'in atıktan enerjiye otomasyonunun programlanmasına yönelik yeni uygulaması ‘Ana Kullanıcı Ara yüzüdür (MUI)’. Bu yazılım, vincin PLC sistemine entegre oluyor ve operatörün tam otomasyonda 20 farklı iş rutinini planlayıp programlamasını sağlayarak, atıkların teslim alınması, karıştırılması ve yakılmasına kadar olan tüm ocak operasyonlarındaki verimliliği artırıyor.


Akıllı Özellikler, yük kaldırma ve taşıma işlemlerinin akışına yardımcı olurken, vinç kullanımını kolaylaştırıyor ve daha kısa döngü süreleri sağlıyor. Örneğin, salınım kontrol sistemleri, kepçenin hızlı ve hassas hareket etmesini sağlıyor ve kepçe ile ve ocak duvarları arasında oluşabilecek çarpışmaları önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca otomasyon sistemi, operatörün yorgunluğunu azaltmaya yardımcı oluyor, iş güvenliğini artırıyor ve vincin tam kapasite ile çalışmasını sağlıyor. Konecranes Atıktan Enerji Üretimi Bölüm Direktörü Joseph Botros "Konecranes, operasyonel ihtiyaçların karşılanması için; operatör tarafından başlatılan ancak, hazne beslemesinin PLC ile kontrol edildiği yarı otomasyon sistemleri ve tüm besleme, karıştırma ve alma operasyonlarının insansız tam otomasyon sistemleriyle yönetildiği uygulamalar gibi oldukça çeşitli otomasyon uygulamalarına sahiptir. ‘Ana Kullanıcı Arayüzü’ne sahip bir tam otomasyonlu Konecranes vinci tüm çukur operasyonlarını yönetebilir.


http://www.yapi.com.tr/haberler/atiktan-enerji-ureten-vincler-_151817.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!