Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AVM Ciro Endeksi Ekimde 16,9 Arttı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak oluşturulan AVM’lerdeki Perakende Ciro Endeksi’nin Ekim sonuçları açıklandı.

yapi.com.tr
AVM Ciro Endeksi Ekimde 16,9 Arttı

Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2018 Ekim döneminde bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 16,9 artış kaydetti ve 277 puana ulaştı. Metrekare verimliliğinde ise en yüksek artış bu ay da hipermarket kategorisinde yaşandı. Teknoloji de en az artışın yaşandığı kategori oldu.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre AVM’lerde kiralanabilir alan metrekare başına düşen cirolar ekim ayında İstanbul’da 1.334 lira, Anadolu’da 872 lira olarak gerçekleşti. Türkiye geneli metrekare verimliliği ise Ekim 2018’de 1057 lira oldu.

Ekimde metrekare verimliliğinde en yüksek artış hipermarkette
Ekim'de kategoriler bazında metrekare verimliliğinde en yüksek artış hipermarket kategorisinde yaşandı. Hipermarket kategorisi metrekare verimliliği geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise enflasyondan arındırılmadan yüzde 27,9’luk artış kaydetti.

Geçen yılın ekim ayı ile karşılaştırıldığında alışveriş merkezlerindeki diğer alanlar kategorisi metrekare verimliliği yüzde 25,2, giyim kategorisi metrekare verimliliği yüzde 17,7, yiyecek içecek kategorisi metrekare verimliliği yüzde 17,6, ayakkabı kategorisi metrekare verimliliği yüzde 7,2 ve teknoloji kategorisi metrekare verimliliği yüzde 3,9 arttı.

Ekim 2018 verileri bir önceki ay ile karşılaştırıldığında ziyaret sayısı endeksinde yüzde 3’lük bir azalış yaşandığı belirtildi.

ETİKETLER: AVM ciro endeksi
http://www.yapi.com.tr/haberler/avm-ciro-endeksi-ekimde-16-9-artti_169204.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!