Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa’nın En Büyük Kongre Merkezi Kuşadası’nda Yapılıyor

Avrupa’nın en büyük kongre merkezi olacak Kuşadası Kongre Merkezi’nin (KOMER) temel atma törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türk milletinin alınganlığından yakındı.

Zaman



vrupa’nın en büyük kongre merkezi olacak Kuşadası Kongre Merkezi’nin (KOMER) temel atma törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türk milletinin alınganlığından yakındı.

Gerçekleri söylediğinde insanların hemen alındığını ifade eden Koç, kendisini bu dönemin Nasreddin Hoca’sı olarak gördüğünü söyledi. Bakan Koç, “Sözlerimden gaf çıkarmaya çalışanlar, kendi gaflarının içine düşüyor.” dedi.

30 milyon dolara malolacak, 20 bin kişilik KOMER’le turizmin öncüsü Kuşadası’nın yeniden canlanacağını ifade eden Atilla Koç, Türk turizmi için kongre turizminin de önemli olduğunu söyledi. Sadece turizm için değil, kültür için de çalıştığını beyan eden Bakan Koç, Avrupa’nın en büyük kongre merkezini yapmanın gururunu yaşayacaklarını söyledi. Merkezi yapacak firmanın sahibi Kemal Ayyıldız ile inşaatın tamamlanması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine pazarlık yapan Koç, 2007 Ekim ayında bitmesi planlanan inşaatın mart ayında teslim edilmesi sözü aldı ve açılışını Başbakan Erdoğan ile birlikte yapacaklarını söyledi.

Kişiliğiyle ilgili haberler konusuna da değinen Bakan Atilla Koç, “Makamlar insana şeref vermez, şerefliler makama şeref verir. Ben karakterim gereği hep doğru olanları söyledim. Muzip tarafımla gafla olsa da dalga geçecek bir karakterdeyim. Benim için Kültür ve Turizm Bakanlığı demek turizmin yanında kültür de demektir. Avrupalılaşma sürecinde bizi ayakta tutacak en önemli unsur kültürdür. Cumhuriyetimin temeli elbette kültürdür. Kültür ve turizm birbirine sinerji veriyor. Bunun için günde 18 saat, sağlığım için tehlikeli de olsa çalışıyorum. Memleketimin her köşesinden ve her kesiminden insanlar, kültürün ve kendine dönüşün şuuru içinde.” dedi. Esprileriyle ve sözleriyle gündeme oturan Bakan Koç, çağın Nasreddin Hoca’sı olduğunu söyledi. Nasrettin Hoca’nın evinin restorasyonunu yapacaklarını beyan eden Koç, “Gerçekleri söylemekten korkmamalıyız. Mesela eski siyasiler, annelerinin doğduğu 800 nüfuslu yerlere binlerce kişilik kültür sarayı temeli atmış. Ben anamın ve babamın memleketi olan Köşk ilçesine mültür merkezi temeli atmayacağım.” şeklinde konuştu.

Daha sonra temel atma törenine geçen Kültür ve Turizm Bakanı, müteahhitle pazarlık yaptı. Pazarlığı bitiren Koç, düğmeye basarak Türkiye ve Ege turizmini canlandıracak, toplam alanı 1 milyon 100 bin metrekarelik kongre merkezine ilk harcı döktü. Törene Aydın milletvekilleri, Aydın Valisi Mustafa Malay, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizmciler ve çok sayıda davetli katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupanin-en-buyuk-kongre-merkezi-kusadasinda-yapiliyor_28335.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!