Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa'ya Güneş Enerjisi Yolda

Güneş enerjisi konusundaki planların hayata geçmesi durumunda Avrupa'nın elektrik ihtiyacının yüzde 15'inin güneş enerjisinden karşılanabileceği umuluyor. Dünyanın başlıca enerji şirketleri, 3 yıl içinde, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki büyük güneş enerjisi kaynaklarının elektriğe dönüştürülmesine yönelik ayrıntılı bir plan hazırlamakta anlaştı.

BBC
Avrupa'ya Güneş Enerjisi Yolda

Güneş enerjisi konusundaki planların hayata geçmesi durumunda Avrupa'nın elektrik ihtiyacının yüzde 15'inin güneş enerjisinden karşılanabileceği umuluyor.

Dünyanın başlıca enerji şirketleri, 3 yıl içinde, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki büyük güneş enerjisi kaynaklarının elektriğe dönüştürülmesine yönelik ayrıntılı bir plan hazırlamakta anlaştı.

Temsilcilerinin Almanya'da bir araya geldikleri enerji şirketlerinin tasarladıklerı projeler, 40 yılı aşkın bir süreyi kapsıyor, maliyeti ise 550 milyar doları aşıyor. Bu kapsamda, Avrupa'ya ve üretildiği bölgelere enerji desteği sağlaması umulan bir dizi güneş enerjisi projesi hayata geçirilecek.

Almanya'dan Siemens ve RWE'nin de aralarında yer aldığı şirketler Münih'te bir mutabakat zaptı imzaladılar. Bu belgede uygulanması düşünülen planların fizibilitesinin incelenmesi üzerindeki mutabakat kayda geçirildi.

Güneş enerjisi konusundaki planların hayata geçmesi durumunda Avrupa'nın elektrik ihtiyacının yüzde 15'inin karşılanabileceği umuluyor.

Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da uygulanması düşünülen projenin aynı zamanda Avrupa'nın karbon salımlarını azaltma hedefine de yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Ağırlıkla Sahra çölünde kullanılacak teknolojinin denemeleri tamamlandı ve pilot projelerin ABD ve İspanya'daki uygulamaları da başladı.

Güneş enerjisi projesi için kurulan konsorsiyumda Deutsche Bank finans kuruluşu ve E.on enerji şirketi de yer alıyor.

Termal güneş enerjisi sistemleri güneş ışığının belli bir alanda odaklanması prensibi ile çalışıyor. Bu yolla elde edilen ısı da buhar türbinleri yoluyla elektriğe dönüştürülüyor.

Proje ile ilgili kaygılardan biri ise uygulama sahasında yer alan ülkelerdeki olası siyasi istikrarsızlıklar.

Almanya'daki konferanstan çıkacak olan sonuç, Sahra Çölü'nde kurumsal ve büyük ölçekli güneş enerjisi üretimi başlamasını sağlayabilecek.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupaya-gunes-enerjisi-yolda_70603.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!