Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avustralya'da Yazlar Yüzde 50 Uzadı

Küresel iklim krizi Avusturalya’da mevsimlerin değişmesine neden oldu. İklim uzmanları, ülkede artık yazların neredeyse yüzde 50 oranında uzadığını açıkladı.

yapi.com.tr
Avustralya'da Yazlar Yüzde 50 Uzadı

Uzmanlar, Avustralya kıtasında son 20 yıllık hava durumu verileri üzerinde yapılan araştırmalarda, küresel iklim krizi ve enerji üretim politikalarının kıtaya verdiği zararı gözler önüne serdi.

Yapılan incelemelerde, her ne kadar Avustralya’da, kıta ekolojisinin bir sonucu olarak her yıl orman yangınları görülse de, iklim krizinin bir sonucu olarak geçtiğimiz aylarda kıtanın birçok yerinde meydana gelen ve kontrol altına alınamayan yangınların dönemsel olarak daha erken başladığı ve uzun sürdüğü belirtildi.

Ayrıca tüm bu etkenlerin sonucu olarak da geçen yüzyılın ortasıyla karşılaştırınca, yaz sıcaklığı gün sayısının 31 gün daha fazla olduğu duyuruldu. Euronews'ten Melis Ozoglu'nun haberine göre; bilim insanları tüm dünyada artan sıcaklıkların ve ısı dalgalarının daha tehlikeli yangın mevsimlerine ve şiddetli hava olaylarına yol açacağı konusunda da uyarmayı ihmal etmedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avustralyada-yazlar-yuzde-50-uzadi-_178893.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!