Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avusturyalı Firmalar İstanbul'un Ulaşımına Talip

Küresel krizi, fazla yara almadan atlatan Türkiye'ye yabancı yatırımcının ilgisi artıyor. Bu kapsamda ülkemize gelen 30'a yakın Avusturyalı firma, enerji, inşaat, ulaşım, ilaç, tesis inşaatı ve gıda sektörlerinde yatırım yapmak için girişimlerini artırdı. Avusturyalı şirketlerin ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ulaşım ve katı

Zaman Gazetesi
Avusturyalı Firmalar İstanbul'un Ulaşımına Talip

Küresel krizi, fazla yara almadan atlatan Türkiye'ye yabancı yatırımcının ilgisi artıyor. Bu kapsamda ülkemize gelen 30'a yakın Avusturyalı firma, enerji, inşaat, ulaşım, ilaç, tesis inşaatı ve gıda sektörlerinde yatırım yapmak için girişimlerini artırdı. Avusturyalı şirketlerin ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ulaşım ve katı atıklarının geri dönüşüm projelerine talip oldukları öğrenildi. Türkiye'nin kendileri için iyi bir tedarik merkezi olduğunu belirten Viyana Ticaret Odası Başkanı Brigitte Jank, amaçlarının Türkiye üzerinden Ortadoğu ve Afrika ülkelerine açılmak olduğunu söyledi.

Viyana Ticaret Odası Başkanı Brigitte Jank'ın başkanlığındaki Avusturyalı işadamları heyeti İstanbul Ticaret Odası'nı (İTO) ziyaret etti. Türkiye-Avusturya İş Forumu sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Brigitte Jank, Avusturya'nın ürün ve hizmetlerini sunma açısından Türkiye'nin önemli bir rol oynadığını belirtti. Türkiye'nin hem Ortadoğu hem de Karadeniz ülkeleri arasında bir köprü vazifesi gördüğünü hatırlatan konuk Başkan Jank, bu kapsamda iki ülke arasındaki ticaret hacmini iki katına çıkarabileceklerini anlattı. Özellikle Türkiye'de demir-çelik sektöründe iyi bir potansiyel olduğunu vurgulayan Jank, beraberindeki işadamlarının ilaç, tıp, enerji, tesis inşaatı, yenilenebilir enerji ve bilişim teknolojilerinde yatırım yapmayı düşündüklerini aktardı.

Viyana Belediye Başkan Yardımcısı Renate Brainer de beraberlerindeki firmaların İBB'nin ulaşım, altyapı, şehir teknolojileri ve katı atıkların dönüşümleri gibi projelerine talip olabileceklerini dile getirdi. Renate Brainer, Viyana Metrosu'nu yapan Siemens firmasının Avrupa sorumlusunun da bazı görüşmeler için İstanbula olduğunu aktardı. Viyanalı bazı şirketlerin katı atıklardan ısı üretimi yaptıklarını ifade eden Brainer, bu noktada bilgilerini Türk firmalarıyla paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. Brainer, şehirlerin ortak problemlere sahip olduğunu vurgulayarak, bu çerçevede altyapı yatırımlarının da büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Türkiye ile Avusturya arasındaki ticari ilişkilerin istenilen düzeyde olmadığına belirten İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da iki ülke işadamlarında bunu artırabilecek potansiyelin bulunduğu dile getirdi. Yalçıntaş, eylül ayında bu ülkeye giderek yatırımları yerinde göreceklerini kaydetti.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/avusturyali-firmalar-istanbulun-ulasimina-talip_80618.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!