Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Ayağımızdaki Prangadan Kurtulduk"

PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı) Başkanı Selçuk Aksoy, PETKİM özelleştirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “ayağımızdaki prangadan kurtulduk” diye konuştu. PETKİM özelleştirmesinin, Türk plastik sektörü için bir dönüm noktası olduğunu belirten Selçuk Aksoy, PETKİM özelleştirmesinin petrokimya alanında yeni

yapi.com.tr
"Ayağımızdaki Prangadan Kurtulduk"

PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı) Başkanı Selçuk Aksoy, PETKİM özelleştirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “ayağımızdaki prangadan kurtulduk” diye konuştu. PETKİM özelleştirmesinin, Türk plastik sektörü için bir dönüm noktası olduğunu belirten Selçuk Aksoy, PETKİM özelleştirmesinin petrokimya alanında yeni yatırımların önünü açacağını, gelecek 5 yılda 20 milyar doların üzerinde yatırım yapılmasını beklediklerini söyledi.

Dünyada plastik hammadde ihtiyacını en yüksek oranda ithalatla karşılayan ülke durumunda olduğumuzu kaydeden PAGEV Başkanı Selçuk Aksoy, “PETKİM, Türk plastik sektörünün kuruluşunda gerek teknoloji gerekse ticari olarak en büyük desteği oldu. Ancak bugünkü ihtiyacı her iki alanda da karşılayamadığı için sektör önemli bir rekabet dezavantajı yaşıyor. Özelleştirme, hem PETKİM’e hem de plastik sektörüne ivme kazandıracak. Plastik sektörü olarak PETKİM’de yeni yatırımlar bekliyoruz” dedi.



 

Petrokimya sektöründe katma değerin çok yüksek olduğunu söyleyen PAGEV Başkanı, özelleştirmenin ardından pazarı hazır olan bu sektöre yapılacak yeni yatırımların nitelikli istihdama da önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Aksoy, “Plastik hammadde ithalatına ödenen yüksek katma değerin ülkemizde kalması bir yana, yeni ürünler ve teknolojiler ile Türk plastik işleme sektörünün global rekabet gücü de artacaktır” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayagimizdaki-prangadan-kurtulduk_61878.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!